Συγκλονισμένη η τουρκική κοινή γνώμη από ‘λογοτεχνική’ παιδοφιλία

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία ένα βιβλίο, στο οποίο ο συγγραφέας του περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την πράξη στοματικού έρωτα σε ένα μωρό κάτω του ενός έτους.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρία Ζαχαράκη, αν και το βιβλίο γράφτηκε πριν από 6 χρόνια, το 2013, με τίτλο ‘Σμαραγδένια Πολυκατοικία’ και εκδόθηκε μόλις σε 500 αντίτυπα, το περιεχόμενό του έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, ξεσηκώνοντας την τουρκική κοινή γνώμη.

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ‘λιντσάρουν’ εδώ και δύο ημέρες μέσω των κοινωνικών

δικτύων τον συγγραφέα Αμπντουλάχ Σεβκί, καθώς τον θεωρούν παιδόφιλο και τη γραφή του προσβολή απέναντι στα χρηστά ήθη.

Λάδι στη φωτιά έριξε πάντως και ο ίδιος ο συγγραφέας, όταν σε συνέντευξή του πριν από δύο ημέρες δήλωσε ότι: «Αν δεν το ζήσω, πώς θα το γράψω;», εξυμνώντας μάλιστα τον εαυτό του και τη γραφή του, αφού οι λέξεις του -όπως είπε- κατάφεραν να προκαλέσουν όλα αυτά τα συναισθήματα στον αναγνώστη.

«Εγώ θεωρώ ότι είμαι επιτυχημένος, πέτυχα τον σκοπό μου κι ας με λένε ανήθικο. Όποιος δεν καταλαβαίνει από λογοτεχνία, είναι στενόμυαλος», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Τον συγγραφέα υποστήριξε και ο εκδότης του Αλαατίν Τοπτσού, ο οποίος δήλωσε ότι «σκοπός του βιβλίου ήταν να προσκαλέσει -αντιθέτως- αηδία στην κοινωνία για την παιδοφιλία».

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα της Άγκυρας, ο οποίος διέταξε χθες τη σύλληψη τόσο του συγγραφέα Αμπντουλάχ Σεβκί όσο και του εκδότη του, ενώ του θέματος επιλήφθηκαν και τα τουρκικά Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικογενειακών Υποθέσεων, που διέταξαν την απόσυρση όλων των βιβλίων του συγγραφέα από τα βιβλιοπωλεία.

Πάντως, μετά τις καταθέσεις τους, τόσο ο Τούρκος συγγραφέας όσο και ο εκδότης αφέθηκαν ελεύθεροι, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι, μάλιστα, εκτός από τις ‘διαδικτυακές επιθέσεις’, πήγαν έξω από τον εκδοτικό οίκο και πέταξαν πέτρες ως έμπρακτη διαμαρτυρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα