Ιωνάς:Έσχατο μέτρο ακύρωση πρωταθλήματος-Η απάντηση σε Άντρο

Έσχατο μέτρο είναι η ακύρωση ενός πρωταθλήματος, κάτι το οποίο απεύχεται ο ίδιος ο Υπουργός. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε παρέμβασή του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Ιωνάς Νικολάου, κληθείς να απαντήσει για το πού βρίσκεται σήμερα η αξιολόγηση του συγκεκριμένου περιστατικού, ανέφερε ότι τόσο η αξιολόγηση όσο και οι τρόποι με οποίους ενήργησαν όλοι για την ασφάλεια των οπαδών, δεν είναι αρμοδιότητα του ιδίου αλλά της Αστυνομίας.

Από πού πηγάζει η ανάγκη βίας σε γήπεδα;Άποψη Κοινωνιολόγου

«Σήμερα γίνεται σύσκεψη υπό τον Αρχηγό για περαιτέρω μελέτη

θεμάτων που προέκυψαν».

Απραξία από πλευράς Κυβέρνησης

Από το 2014, με το πακέτο μέτρων και το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή, έχουμε ουσιαστικές αλλαγές, ανέφερε ο Υπουργός.

«Υπάρχει άμεση δίωξη όλων των υποθέσεων εντός 48ωρου. Με καταχώριση υπόθεσης, οδεύει στο Δικαστήριο και εκεί εκδίδεται διάταγμα απαγόρευσης να εισέρχεται στο γήπεδο», συμπλήρωσε.

«Χουλιγκάνοι ακροδεξιοί» -Αλήθεια ή όχι – Επιστημονική άποψη

Μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από το 2014 και μετά και είχαν αποτελέσματα, αφού, όπως σημείωσε, τα επεισόδια βίας από το 2014 βρίσκονται σε καθοδική τάση. Υπάρχουν, ωστόσο, επεισόδια βίας όμως που προκαλούν αντίδραση όλων και αποτελούν αίσχος για τα γήπεδα, πρόσθεσε.

- Σύσταση Αρχής Σταδίων.
- Επιτηρητές. Λειτουργούν υπό την ευθύνη ΚΟΑ και έγιναν εκπαιδεύσεις. Η αρμοδιότητά τους δεν είναι να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Δεν επιβάλλουν την τάξη σε βία οι επιτηρητές. Θα συνδράμουν, αλλά η Αστυνομία θα επιβάλει τάξη. Λανθασμένη η άποψη Εκπροσώπου ότι η Αστυνομία δεν είχε λάβει οδηγία από τον υπεύθυνο ασφαλείας του γηπέδου για να εισέλθει στο γήπεδο.

Αναφορικά με την άποψη της απαγόρευσης μετακίνησης, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ΚΟΠ.

«Το έσχατο μέτρο είναι να απαγορεύσουμε διεξαγωγή πρωταθλήματος και εύχομαι να μην φτάσουμε εκεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι εκκρεμεί το μέτρο κατάργησης ανωνυμίας, που είναι η κάρτα φιλάθλου.

Τι απαντά σε αναφορές Άντρου για το «γνωστό παρελθόν»

Περίμενα ότι η προϊστορία του Α. Κυπριανού δεν θα κατέληγε σε τέτοιους ισχυρισμούς, ανέφερε κληθείς να σχολιάσει στα όσα του καταλόγισε χθες από το στούντιο της εκπομπής ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Άντρος:Δεν με πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Γνωστό το παρελθόν Ιωνά (vid)

«Μετά από τα καταδικαστέα αυτά περιστατικά, ανέμενα ότι η αντίδραση από πλευράς του ιδίου, αλλά και του κόμματός του, ήταν μια περαιτέρω συνεργασία κι όχι αξιοποίηση για να καρπωθούν πολιτικά οφέλη. Λυπάμαι πραγματικά. Τον καλώ να καταθέσει, αν έχει στοιχεία, στις Αρμόδιες Αρχές», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα