Στηρίζει Παμπορίδη ο Λιλλήκας για ΟΑΥ

Είχα τη χαρά σήμερα να συναντηθώ με τον κ. Λιλλήκα, εν όψει της λήξης της θητείας του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, δεδομένου ότι η κείμενη νομοθεσία επιβάλλει διαβούλευση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα πριν να προχωρήσει στον διορισμό νέου προέδρου», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμποριδης.

Άκουσα με προσοχή τις απόψεις του κ. Λιλλήκα και δεδομένης της ευαίσθητης περιόδου στην οποία εισέρχεται η Υγεία, της υλοποίησης της μεταρρύθμισης και του αναβαθμισμένου ρόλου που θα παίξει ο ΟΑΥ, ανταλλάξαμε απόψεις για το πρόσωπο που θα ήταν καλό να ηγηθεί αυτής της

προσπάθειας σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιλλήκας, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παμπορίδη, είπε «Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η επιλογή που έχει κάνει ξεφεύγει από την παράδοση κομματικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Συμμερίζομαι την εκτίμηση και αξιολόγηση για το συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει την πρόθεση να εισηγηθεί ο Υπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος σε αυτή τη φάση, που, όπως είπε ο Υπουργός, θα κληθεί η Πολιτεία και ιδιαίτερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας να υλοποιήσει μια σειρά από αποφάσεις, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το ΓεΣΥ. Μένει πολύς δρόμος μπροστά μας, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», προσθέτοντας «Τώρα είναι ώρα για να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όσοι πιστεύουν πραγματικά στο ΓεΣΥ και όσοι απέδειξαν με τη δουλειά τους ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο να συνεχίσουν να προσφέρουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα