Κίπρις: «Μέτρα για τους αρρώστους»

Στην Αφρίκα συνεχίζουν να ασχολούνται με τις αντιδράσεις, αλλά και τη στήριξη που λαμβάνουν από πολιτικούς και άλλους χώρους μετά την αντιπαράθεση και τη μήνυση της τουρκικής «πρεσβείας» για τη γελοιογραφία που θεωρήθηκε προσβλητική για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Στις άλλες τέσσερις, όμως, εφημερίδες, τα κύρια θέματα είναι προεκλογικά, καθώς τα κόμματα έχουν μπει στην προεκλογική περίοδο, με το κόμμα Εθνικής Ενότητας να πραγματοποιεί χθες την παρουσίαση των υποψηφίων «βουλευτών» σε κεντρική εκδήλωση στη Λευκωσία, ενώ το ΡΤΚ θα το κάνει απόψε. Η απόφαση του ΕΔΑΔ

στην υπόθεση Ελληνοκύπριας εναντίον της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», χαρακτηρίζεται σοκ από τουλάχιστον δύο τ/κ εφημερίδες.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Απόρριψη των επιθέσεων», αναφέρεται σε δηλώσεις και επισκέψεις στήριξης προς την εφημερίδα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για τη γνωστή φωτογραφία/γελοιογραφία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά τον σύλλογο των Τούρκων από το Χατάι, εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της Αφρίκα πραγματοποίησαν χθες οι Τούρκοι της Μαύρης Θάλασσας που μένουν στα κατεχόμενα, που πέταξαν αυγά και φώναζαν απειλητικά συνθήματα. Αλλού αναφέρεται σε δήλωση του Ρετζέπ Ακντάγ ότι «αυτοί είναι εχθροί των αδερφών μας που μένουν στην ΤΔΒΚ», αναφερόμενος σε λάθος πληροφόρηση που – κατά την άποψή του – δίδεται στους Τ/κ για το νέο νοσοκομείο που θα χτιστεί στα κατεχόμενα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Σοκ για την επιτροπή ακίνητης περιουσίας από το ΕΔΑΔ», γράφει ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση της Ανδριανής Ιωάννου αποτελεί σοκ για την «επιτροπή» και δημοσιοποιεί σχόλιο του προέδρου του συνδέσμου εργολάβων Τζιαφέρ Γκιουρτζιαφέρ. Αλλού αναφέρεται στην απάντηση του προέδρου του ΚΕΕ στον πρόεδρο του ΡΤΚ για την έλλειψη πληροφόρησης, με τον Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν να δηλώνει ότι δεν θα κάνει ειδική ενημέρωση στον Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Οζγκιουργκιούν: άρχισε η πορεία μας προς την εξουσία», αναφέρεται στην ομιλία του προέδρου του ΚΕΕ στη χθεσινοβραδινή κεντρική εκδήλωση παρουσίασης όλων των υποψηφίων του κόμματός του για τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» που έγινε στην Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του ΔΚ Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε στην εφημερίδα ότι αυτός που αγαπά τον λαό δεν κάνει λαϊκισμό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ακόμη ένα σοκ για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» από το ΕΔΑΔ, που αποφάσισε ότι οι διεργασίες είναι αργές.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μέτρα για τους αρρώστους», γράφει ότι θα γίνουν νέες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τους ιατρικούς ελέγχους φοιτητών στα «πανεπιστήμια», που θα εφαρμοστούν εντός του 2018. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι, μιλώντας στην τηλεόραση Κίπρις, δήλωσε ότι στις επερχόμενες «εκλογές» το κόμμα του Λαού θα είναι πρώτο και η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» θα δοθεί στο κόμμα του. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ακντάγ δήλωσε ότι επιθυμούν να σχηματιστεί μια σταθερή «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα, μετά τις «βουλευτικές».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κάτω από το ντουμάνι!», δημοσιεύει φωτογραφία από τις καπνοδόχους σπιτιών και γράφει ότι ειδικοί προειδοποιούν πως ο καπνός από τις σόμπες ξύλου και με κάρβουνο προκαλούν προβλήματα υγείας. Αλλού γράφει ότι το ΡΤΚ πραγματοποιεί απόψε εκδήλωση παρουσίασης όλων των υποψηφίων στο κλειστό στάδιο της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μεταξύ Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα 1.459.000 ξένοι επισκέπτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα