Η μεγάλη δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης: Τα έσοδα, τα μέλη και...

Δίχως αμφιβολία, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του πλανήτη. Για την Ιστορία της, τους τίτλους της, τους ανθρώπους της και τους φιλάθλους που την ακολουθούν. Τα στοιχεία της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης είναι εντυπωσιακά: Έσοδα ύψους 674,6 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2016/17, με καθαρό κέρδος 21,4 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών που εφέτος αναμένεται να αυξηθεί στα 690,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Soccerex, η Ρεάλ είναι ένας από τους συλλόγους με την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, έχοντας την έκτη

θέση στην κατάταξη με 2.579 πόντους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η As, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 92.830 μέλη, εκ των οποίων οι 61.817 έχουν διαρκείας στην Ισπανία και από αυτούς οι 45.409 στην Ευρώπη.

Η VIP περιοχή του Santiago Bernabéu αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους Μαδριλένους, χάρη σε ποσοστό πληρότητας 96%, με 586 πελάτες. Άλλα στοιχεία επιβεβαιώνουν τον όγκο των δραστηριοτήτων που δημιουργεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Το κατάστημά της στο Bernabéu είχε 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες την περασμένη σεζόν, ενώ τα 11 επίσημα καταστήματα της ομάδας έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα.

Περισσότερα από 7.100 επίσημα προϊόντα της Ρεάλ Μαδρίτης πωλούνται, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 150 εταιρείες που αναπτύσσουν προϊόντα της ομάδας μέσω ειδικής άδειας και πωλούν τα προϊόντα τους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η επίσκεψη του Bernabéu έχει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το 60% των οποίων είναι αλλοδαποί. ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γαλλία, Μεξικό και Κίνα, οι χώρες που εμφανίζουν τους περισσότερους φιλάθλους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 2.181 «υποκαταστήματα» στις πέντε ηπείρους, μεταξύ των οποίων σε 69 χώρες στην Ευρώπη, σε 43 στην Αμερική, σε 34 στην Ασία, σε 23 στην Αφρική και σε 2 στην Ωκεανία.

Η ισπανική ομάδα είναι παρούσα σε οκτώ κοινωνικά δίκτυα, με περισσότερους από 275 εκατομμύρια ακολούθους. Στο Facebook έχει τους περισσότερους από κάθε άλλο σύλλογο, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η επίσημη εφαρμογή του site έχει «κατέβει» περισσότερες από 6 εκατομμύρια φορές και τα βίντεο που υπάρχουν έχουν παιχτεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια φορές! Σε όλα αυτά, να προστεθεί επίσης η συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Amazon.

Keywords
Τυχαία Θέματα