Ένταση για σπηλιές: «Παραπληροφορείτε – Παρανομείτε» - VIDEO

Συνεχίζεται το σίριαλ με την ανάπτυξη στις θαλασσινές σπηλιές, με τον δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου και τη β’ αντιπρόεδρο των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Έφη Ξάνθου, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Η κ. Ξάνθου χαρακτήρισε ως «τραγικά πράματα» τα όσα τεκταίνονται σε σχέση με τις αναπτύξεις επαύλεων στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η προστασία της βιοποικιλότητας δεν αφορά μόνο την Κύπρο αλλά ολόκληρη την Ε.Ε.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση, ο δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου έκανε λόγο

για παραπληροφόρηση και σύγχυση σε σχέση με τα ζητήματα των πολεοδομικών ζωνών.

Η πρώτη περιοχή, όπως εξήγησε, με την επίμαχη φωτογραφία που βρίσκεται στις θαλασσινές σπηλιές, έγινε παραθεριστική ζώνη το 2008.

«Όταν το αγόρασε ο επιχειρηματίας, το αγόρασε και σε φουλ τιμή. Δεν ήταν αυτός που άλλαξε τη ζώνη. Επίσης, όλη η περιοχή εκεί ήταν από τη δεκαετία του ’70 τουριστική», ανέφερε ο δήμαρχος.

Προσθέτοντας ότι η άλλη περιοχή που θέλουν να ανεγερθεί το ξενοδοχείο ήταν από το 1976 τουριστική, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όλη η Πέγεια δεν είναι θαλασσινές σπηλιές.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν παρανομίες, ο κ. Λάμπρου απάντησε: «Ποιες παρανομίες; Τι εννοείτε παρανομίες; Όχι, γίνονται όλα σύμφωνα με τους νόμους».

Με τη σειρά της, η κυρία Ξάνθου εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν και παρατυπίες και παρανομίες, υποστηρίζοντας ότι λόγω διαβρώσεων που έχουν επισυμβεί ο χώρος πρασίνου στην ουσία σήμερα βρίσκεται εντός της θάλασσας.

Σε εκείνο το σημείο ο δήμαρχος Πέγειας αντέδρασε, ισχυριζόμενος ότι η κα. Ξάνθου παραπληροφορεί τον κόσμο, ενώ η αντιπρόεδρος των Οικολόγων έθετε επίμονα ερωτήματα σε σχέση με την προσβασιμότητα των πολιτών στην παραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα