Πως ένα μολυβί μπορεί να γίνει δέντρο;

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο, 40 χιλιάδες δέντρα θυσιάζονται για να μπορούμε να κατασκευάζουμε μολύβια. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μια ομάδα 7 μαθητών από το Senior School Λευκωσίας, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να σκεφτεί εκτός ορίων για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μολύβι που όχι μόνο δεν συμβιβάζεται όσον αφορά την ποιότητα αλλά φέρνει και νέα ζωή σε ένα καινούργιο δέντρο όταν τελειώσει.

«Χρησιμοποιήσαμε

ανακυκλωμένο χαρτί για να δημιουργήσουμε το STEMCIL και μόλις τελειώσει, μπορούμε να βρούμε σπόρους Βασιλικού, Ρίγανης ή δυόσμου για να φυτέψουμε. Ήταν για εμάς σημαντικό να μπορούμε να δώσουμε νέα ζωή στη φύση μέσα από ένα απλό αντικείμενο που ακόμα μπορεί να μας δώσει τόσο μεγάλη δημιουργικότητα», δηλώνει ο Μάριος Χαραλάμπους, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας STEMCIL.

Το STEMCIL διατίθεται στα Βιβλιοπωλεία, Solonion &Phi­lotheou και στα Smiley Shops και Floralink. Όλα τα μολύβια είναι χειροποίητα και παράγουμε 50 μολύβια καθημερινά για να καλύψουμε την υψηλή ζήτηση του προϊόντος.

«Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος του διαγωνισμού του προγράμματος Junior Achievement Program και ελπίζουμε να πετύχουμε μία από τις πρώτες θέσεις στην τελική κριτική », λέει η Παναγιώτα Νεοφύτου, Chief Marketing Officer της STEMCIL.

Keywords
Τυχαία Θέματα