Η Κύπρος συμμετέχει στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8»

Ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η στρατιωτική συνεργασία της Κύπρου και της Ελλάδας με την Αίγυπτο καθώς, παρουσία των τριών Υπουργών Αμύνης, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου,

πραγματοποιείται σήμερα η επίσημη ημέρα της διακλαδικής αεροναυτικής άσκησης των τριών χωρών «ΜΕΔΟΥΣΑ 8».


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε στελεχιακό δυναμικό άσκηση, από τότε που η στρατιωτική αυτή συνεργασία έγινε θεσμός, ανάμεσα στο Κάιρο, την Αθήνα και την Λευκωσία.

Για την παρακολούθηση της άσκησης, έφτασαν σήμερα το πρωί στο Διεθνές αεροδρόμιο του Μποργκ Ελ Άραμπ ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, που έγιναν θερμά δεκτοί από τον Αιγύπτιο ομόλογό τους, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

Οι τρεις Υπουργοί και τα επιτελεία τους θα παρακολουθήσουν την μεγάλη στρατιωτική άσκηση, η οποία θα περιλαμβάνει απόβαση σε έδαφος από ειδικές δυνάμεις, το οποίο θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για την απόβαση και άλλων δυνάμεων. Μεταξύ άλλων, η άσκηση περιλαμβάνει υποβρυχιακό και ανθυποβρυχιακό αγώνα και ασκήσεις τμημάτων της αεροπορίας.

Η Κύπρος συμμετέχει με ένα πλοίο γενικής υποστήριξης και ομάδα υποβρυχίων καταστροφών.

Να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν για πρώτη φορά ένα ναρκοθηρευτικό και τέσσερα διαφορετικά πολεμικά πλοία, καθώς και ένα από τα πλέον σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια της Ελλάδας, το «Παπανικολής».

Τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, κ. Αγγελίδη, συνοδεύει ο Διοικητής Ναυτικού, Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους, και ο Διοικητής Αεροπορίας, Γαβριήλ Πατίχης, και ο Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Φωτίου.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Αποστολάκη συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Γεώργιος Μπλιούμης, καθώς και ο Αρχηγός Στόλου, Στέλιος Πετράκης, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο, Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, και ο Ακόλουθος Άμυνας στην Αίγυπτο, Παρίδης Κανούτος, και επιτελείς από την Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, ΜΕΔΟΥΔΑ 8,kypros, medouda 8