Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, λέει η Πρεσβεία

Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθημερινά σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, σημειώνει ανακοίνωση από την Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, η οποία αναφέρεται στην "τρομοκρατική επίθεση Ισραηλινών εποίκων εναντίον επίσημης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφτηκε το παλαιστινιακό χωριό Wadi al- Siq, μια κοινότητα στη Δυτική Όχθη που γίνεται επανελειμμένα στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από τους παράνομους έποικους".

Οπως αναφέρεται, σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν

αυτόπτες μάρτυρες, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες στοχοποιήθηκαν με όπλο από Ισραηλινό έποικο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην περιοχή.

"Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, αν μια Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία παρενοχλήθηκε τόσο απροκάλυπτα με βίαιο τρόπο από μια ομάδα τρομοκρατών εποίκων, τι συμβαίνει καθημερινά στους γηγενείς Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη;" αναφέρεται.

Η ιστορία, προστίθεται, επαναλαμβάνεται καθημερινά σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη και γίνεται αναφορά σε παραδείγματα της «τρομοκρατίας» και του «εξευτελισμού» που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι "στην ίδια τους τη χώρα από παράνομους Ισραηλινούς εποίκους που προστατεύονται από την κυβέρνηση του κράτους κατοχής του Ισραήλ".

Σημειώνεται ότι "εάν οι επίσημες επισκέψεις, όσο υποκριτικές κι αν είναι, πρόκειται να συνεχιστούν και μετά από τέτοιου είδους συμβάντα, οι διπλωμάτες θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ειλικρινείς και να παραδεχτούν ότι επισκέπτονται τοποθεσίες όπου οι ανθρωπιστικές αξίες δε θα λειτουργήσουν".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το "δεν είμαστε ίσες πλευρές σε μια σύγκρουση, είμαστε ένας κατεχόμενος λαός που αναζητά την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αυτοδιάθεσή του από μια κατοχική δύναμη". 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα