Στη Μάλαγα για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ο Δήμαρχος Λεμεσού

Με στόχο τη συνεργασία του Δήμου Λεμεσού και του λιμανιού της με τις τοπικές Αρχές της Μάλαγας, μεταβαίνουν σήμερα στην Ισπανική πόλη ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Αντώνης Στυλιανού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Λεμεσού είναι, τόσο η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λεμεσού και του Δήμου Μάλαγας, όσο και η διεξαγωγή συζητήσεων σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο για

θέματα τα οποία άπτονται των τομέων συνεργασίας των δύο Δήμων.

Εξάλλου, ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων θα έχει σήμερα επίσημη συνάντηση με τον ομόλογό του Carlo Rubio, όπου αναμένεται να τεθούν οι βάσεις για συνεργασία μεταξύ των δυο Αρχών και να συμφωνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας.

Ιδιαίτερα, προστίθεται, θα συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση των λιμανιών, την ψηφιοποίηση λιμενικών εργασιών και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις, προκλήσεις και προοπτικές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Μάλαγας και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει λειτουργικά, επιχειρησιακά και ρυθμιστικά θέματα με τους αρμόδιους φορείς.

Όπως αναφέρει ο κ. Στυλιανού «η εξωστρέφεια που διαλαμβάνει την Αρχή Λιμένων Κύπρου, υπό της παρούσας Διοίκησης και Διεύθυνσης, αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που εξωτερικεύουν τον ρόλο και την σημασία του Οργανισμού μας σε ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον».

«Τέτοιου είδους δράσεις, σε συνάρτηση με άλλες που προωθούν τη σημασία της Αρχής στο εξωτερικό, συμβάλλουν θετικά στην ενδυνάμωση της εικόνας της Κύπρου, ειδικά στα θέματα των λιμένων και της ναυτιλίας και δημιουργούν τις απαραίτητες εκείνες συνέργειες για τη μετάβαση σε σύγχρονες μεθόδους λιμενικής διαχείρισης και εποπτείας, στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων στο λιμενικό περιβάλλον», προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα