Προεκλογική περίοδος: Λάδι πολύ, αλλά από τηγανίτα τίποτα…

[email protected]

Λοιπόν, ας ανασκουμπωθούμε. Σε τρεις Κυριακές από σήμερα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα ψέματα τέλειωσαν. Μένουν λίγες ημέρες και τα επικοινωνιακά επιτελεία των υποψηφίων έχουν «σημάνει συναγερμό». Από κοντά και τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το… άθλημα δεν προλαβαίνουν να δημοσιεύουν δελτία Τύπου, προσκλήσεις για περιοδείες και παρουσιάσεις, συνεντεύξεις κ.λπ.

Άντε, μπας και βάλουμε στην πιεσμένη ειδησεογραφία των ημερών και τούτη

την εκλογική αναμέτρηση. Την οποία δεν την… πάει με τίποτα πάντως. Από τη μία οι φωτιές και οι πλημμύρες, μετά το δυστύχημα με τους στρατιωτικούς μας στη Λιβύη, ενδιάμεσα οι εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που από ουδέτερο συμβάν αναδείχθηκε σε πρώτο θέμα και ουδείς ξέρει τι άλλο.

Και το καλύτερο. Στο τέλος του μήνα κάποιοι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα. Το φαντάζεστε να πάμε στην κάλπη μούσκεμα…

***

Βέβαια, τα ακραία φαινόμενα -πολιτικά αυτή τη φορά- δεν λείπουν και από την προεκλογική περίοδο. Όπως εκεί στη Νέα Ιωνία όπου μια εκδήλωση για τους εθελοντές μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης. «Τραμπούκικη έφοδο» στελεχών της αντιπολίτευσης καταγγέλλει η δήμαρχος, για «στημένες φιέστες» της κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, με λεφτά του Δήμου, από τις οποίες αποκλείονται οι άλλες παρατάξεις μιλούν οι «εισβολείς».

Τι είπατε για τα προγράμματα; Δεν έχει φθάσει κάτι στο αυτί μας. Αλλά δεν απελπιζόμαστε, έχουμε μέρες ακόμη…

***

Στην Αγία Παρασκευή, πάντως, μπορεί να ακούσουμε και για προγράμματα -και μάλιστα μέσω κοινής εμφάνισης όλων των υποψηφίων δημάρχων- εάν βέβαια οι υπόλοιπες παρατάξεις αποδεχθούν την πρόταση του συνδυασμού Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή για διεξαγωγή διαδικτυακής συνάντησης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Μυλωνάκης έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του προγράμματός του, ενώ -όπως μαθαίνουμε- σχετική επιστολή θα σταλεί και σε όλους τους συνυποψηφίους του.

Για να δούμε τι θα απαντήσουν…

***

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα και στον Δήμο Χαλανδρίου, όπως φάνηκε και στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προεκλογική προβολή των δημοτικών συνδυασμών, δηλαδή για το πώς θα τοποθετηθούν τα εκλογικά περίπτερα και με ποια σειρά θα γίνουν οι κεντρικές ομιλίες.

Παράπονα από την παράταξη της Κρίστης Αγαπητού (Αγαπάμε το Χαλάνδρι) ότι αδικήθηκε στη χωροταξία, καθώς θεωρήθηκε ως νέος συνδυασμός και όχι ως συνέχεια της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση. Παράπονα και από τον υποψήφιο δήμαρχο Χάρη Ρώμα (Χαλάνδρι στο Φως), ο οποίος θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο να καθορίσει τη σειρά των κεντρικών ομιλιών, αλλά το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με βάση τη σειρά κατάθεσης των σχετικών αιτημάτων (μάλιστα, ο συνδυασμός του κ. Ρώμα αποχώρησε από τη συνεδρίαση, με διάθεση να αναζητήσει νομική οδό για την επίλυση της διαφοράς).

Ευτυχώς που η σειρά κατάταξης των συνδυασμών μετά το κλείσιμο της κάλπης βγαίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, γιατί διαφορετικά θα ζούσαμε… φοιτητικές στιγμές.

***

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι φωτογραφίσεις υποψηφίου δημάρχου με «φόντο» (κύρια ή συνοδευτικά) λογότυπα επιχειρήσεων. Λίγη προσοχή, συνιστούμε. Γιατί το να σε χαρακτηρίσουν «μαϊντανό» εκδηλώσεων δεν είναι τίποτα μπροστά στην πιθανότητα να σε χαρακτηρίσουν «διαφημιστή» και «διαπλεκόμενο»…

The post Προεκλογική περίοδος: Λάδι πολύ, αλλά από τηγανίτα τίποτα… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεκλογική, Λάδι,proeklogiki, ladi