Καρογιάν: Στο πλευρό του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974

Διαβεβαιώσεις έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Καρογιάν και ο βουλευτής Αμμοχώστου Μιχάλης Γιακουμή ότι θα σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Συνδέσμου, Βάσο Χρίστου και Κύπρο Γιαννή, διαπίστωσαν την αδικία που νιώθουν και υπογραμμίζουν ότι για αυτούς τους ανθρώπους, που έζησαν τα πάνδεινα στα χέρια των Τούρκων για την πατρίδα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαπραγμάτευση

στα αιτήματά τους.

Το εκάστοτε κράτος, υπογράμμισαν, θα έπρεπε να τους στηρίζει άνευ όρων, τιμώντας τους για την προσφορά τους και τις μάχες που έδωσαν, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1974. Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Συνεργασία, δεσμεύθηκε ότι θα έχει επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Συνδέσμου, ενώ ο βουλευτής Αμμοχώστου και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, θα θέσει τα αιτήματά τους ενώπιων της Βουλής.

Ο Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974, ζητά θεσμοθετημένη χορηγία 20 χιλιάδων ευρώ για λειτουργικά έξοδα, έξοδα παραστάσεων και για εκστρατείες διαφώτισης. Ζητά, επίσης, για τα μέλη του, αύξηση του αντισταθμιστικού ετήσιου επιδόματος της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είχαν με βάση το Νόμο από 2000 σε 2400 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα