Η ΕΕΑ/ΒΠΑ αγωνίζεται για οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης, δήλωσαν Λόπες-Στεφάνου

Το ΑΚΕΛ έχει εδώ και πολύ καιρό σημαντική παρουσία στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις τάξεις της ομάδας της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πάντα στήριζε και συνέβαλλε στην ενίσχυση της ομάδας, δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου, μαζί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, μετά την συνεδρία του Γραφείου της Ομάδας στη Λάρνακα, με θέμα το Κυπριακό και την Ενέργεια, ο εκ των αντιπροέδρων της Ομάδας, Πορτογάλος Ευρωβουλευτής Τζάο Πιμέντα Λόπες.

Το ΑΚΕΛ,

είπε, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για την προώθηση των κοινών δράσεων της Ομάδας με στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων και της λιτότητας, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με την Ομάδα της Αριστεράς για την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης, βασισμένης στην αλληλεγγύη και την ειρήνη, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και τον αγώνα για τις πολιτικές ελευθερίες και την δημοκρατία.

Όλα αυτά τα χρόνια, το ΑΚΕΛ αγωνίζεται μαζί με την Ομάδα της Αριστεράς για προστασία των μεταναστών και των περιθωριοποιημένων ομάδων, καθώς και για την παγκόσμια δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου ευχαρίστησε από πλευράς του την Κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς ΕΕΑ/ΒΠΑ (Ευρωπαϊκή Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Αριστερά) για τη συνεπή θέση της και την επιμονή της για επίλυση του Κυπριακού και για μια λύση, που θα αποκαταστήσει και θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλου του λαού της Κύπρου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «προσπαθούμε ως κόμμα μέσα από τις γραμμές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να δίνουμε τον αγώνα τον καλό για μια Ευρώπη, έτσι όπως τουλάχιστον εμείς την οραματιζόμαστε, με συνέπεια την υπόθεση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ειρήνης, να υπηρετεί με συνέπεια τον Ευρωπαίο πολίτη, να υπηρετεί τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και των λαών, να λειτουργεί ως ένας σταθερός παράγοντας για επίλυση των διάφορων περιφερειακών, διεθνών και τοπικών προβλημάτων βάσει του διεθνούς δικαίου, στην βάση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ».

Έχουμε, συνέχισε, «πολύ δρόμο να διανύσουμε για να γίνει η Ευρώπη όπως την περιέγραψα», αλλά η Ευρωπαϊκή Αριστερά, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στις μεγάλες ομάδες, η δράση της με τις ξεκάθαρες θέσεις της, ο ρόλος που διαδραματίζει, σίγουρα είναι πολύ πιο μεγάλος από το μέγεθος της Αριστεράς έτσι όπως εκφράζεται στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καλωσόρισε την ομάδα από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, σημειώνοντας ότι δίδεται η δυνατότητα να αναπτύξουν με τέτοιες συναντήσεις ένα πολύ σημαντικό πολιτικό διάλογο για αντιμετώπιση των πολλαπλών σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο η Ευρώπη όσο και οι ευρωπαϊκοί και μη λαοί. Ένα τέτοιο πρόβλημα, είπε, είναι και το Κυπριακό, το οποίο είναι σημαντικό και για την περιοχή και για την χώρα μας.

«Το μέλλον του τόπου μας και του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, εξαρτάται από την λύση του Κυπριακού», σημείωσε.

Εξήρε τη «συνέπεια, την επιμονή και την προσήλωση της ομάδας της ευρωπαϊκής Αριστεράς» στη υπόθεση για λύση του Κυπριακού. Μια λύση, είπε, «που να απελευθερώνει από την τουρκική κατοχή, να επανενώνει τον τόπο και τον λαό και να στηρίζεται στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, μια λύση η οποία να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ, να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία παραβιάζονται από το 1974 από την Τουρκία που παράνομα εισέβαλε στην Κύπρο και παράνομα κατέχει ένα σημαντικό μέρος του κυπριακού εδάφους».

Στο πρόσωπο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Κύπρος έχει ένα συνεπή συνοδοιπόρο στον αγώνα που δίνουμε, ανέφερε, τέλος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα