Μαυρογιάννης: Η εξακρίβωση της τύχης αγνοουμένων, μία μάχη ενάντια στο χρόνο

Επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους Κύπρου (ΔΕΑ), πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ενημερώθηκε από τα μέλη της Επιτροπής: Paul-Henri Arni, Hakkı Müftüzade και Λεωνίδα Παντελίδη, για το έργο της ΔΕΑ, αλλά και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εύρεσης

και της ταυτοποίησης των αγνοουμένων.

Τονίστηκε επίσης, η σημαντικότητα του δικοινοτικού χαρακτήρα της ΔΕΑ και πως κατά τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Έγινε ακόμη αναφορά για τη στήριξη που λαμβάνει η Επιτροπή από άλλα κράτη και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων GPS και καταγραφής πληροφοριών.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, χαρακτήρισε ως συγκλονιστική την εμπειρία της επίσκεψης του στο

Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ. «Είναι πολύ τραγικό να βλέπεις από κοντά την τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για τη διακρίβωση των αγνοουμένων του τόπου μας», ανέφερε.

Τόνισε ότι, παρά το σπουδαίο έργο που επιτελείται, σχεδόν χίλιοι αγνοούμενοι περιμένουν ακόμα την ταυτοποίηση τους. Αντιλαμβάνεστε, πρόσθεσε, το δράμα που δημιουργείται στις οικογένειες τους. «Είναι μία μάχη ενάντια στον χρόνο και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση μας προς τα μέλη της Επιτροπής και σε όλους όσους εργάζονται στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως μετά την επίσκεψη, έχει δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση χρέους, για την ενίσχυση και την προώθηση της διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων που προκάλεσε η τραγωδία της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα