Αιχμές Τσαβούσογλου για στήριξη ΗΠΑ στην κουρδική τρομοκρατία

Το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης που συνέβη την Κυριακή 13 Νοεμβρίου επισκέφτηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε -ακροθιγώς- τις ΗΠΑ, που εξοπλίζουν τους Κούρδους στην βόρεια Συρία.

«Διεξάγουμε διεξοδικές έρευνες σχετικά με τις διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό», υποστήριξε, ενώ σχολιάζοντας τον τίτλο των NYT σχετικά με το πλήγμα που πρόκειται να υποστεί ο τουρισμός στην Τουρκία από αυτή την επίθεση, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

έκανε λόγο για υποκρισία της αμερικανικής κοινότητας.

«Είδαμε ειδικά στην Αμερική ένα τέτοιο τίτλο σε εφημερίδα. Τονίζουμε την υποκρισία και τα διπλά μέτρα και σταθμά τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε κάθε ευκαιρία. Ποιος πραγματοποίησε αυτή την τρομοκρατική επίθεση;», ρώτησε, ενώ συνέχισε αφήνοντας αιχμές για τις ΗΠΑ.

«Ας λένε ό,τι θέλουν, ας συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, δίνοντάς τους όπλα και εκπαιδεύοντάς τους, εμείς θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους τρομοκράτες, θα συνεχίσουμε να καθαρίζουμε τους τρομοκράτες. Κανείς δεν μπορεί να μας εκφοβίσει! Ο Αιώνας της Τουρκίας ξεκίνησε, η Τουρκική Άνοιξη άρχισε, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Αντίθετα, η τρομοκρατία θα συνεχίσει να είναι στο στόχαστρό μας και θα προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα. Θα εργαστούμε σκληρότερα, θα γίνουμε ένα ισχυρότερο κράτος και ένα ισχυρότερο έθνος, Θεού θέλοντος!».

Keywords
Τυχαία Θέματα