Η Formula 1 θα πηγαίνει στη Βαρκελώνη τουλάχιστον μέχρι το 2026

Το GP Ισπανίας είναι ένας από τους ιστορικούς και μακροβιότερους αγώνες στη Formula 1. Από το 1991 φιλοξενείται από το Circuit de Barcelona-Catalunya, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, και όπως ανακοινώθηκε θα συνεχίζει να διεξάγεται εκεί τουλάχιστον μέχρι το 2026. Το μέλλον του αγώνα ήταν αβέβαιο το τελευταίο διάστημα, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα αλλά με τη συμμετοχή και των τοπικών

αρχών το μέλλον του εξασφαλίστηκε. Προϋπόθεση της νέας συμφωνίας αποτελεί ο εκσυγχρονισμός της πίστας, για να έρθει στα στάνταρ των πιο σύγχρονων σιρκουί και ταυτόχρονα να γίνει πιο βιώσιμη η λειτουργία της.

Η ανακοίνωση της Formula 1 αναφέρει: «Η Formula 1 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ανανεώθηκε το συμβόλαιό μας με το Circuit de Barcelona-Catalunya για το Ισπανικό Grand Prix μέχρι το 2026. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το διοργανωτή και τις αρχές για τη δέσμευση και την υποστήριξή τους και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη σχέση μας στα επόμενα χρόνια. Ως μέρος της νέας συμφωνίας, θα γίνουν βελτιώσεις στην πίστα και στις εγκαταστάσεις πριν από τον αγώνα στις 22 Μαΐου 2022, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων και βελτιώσεων σύμφωνα με τα φιλόδοξα σχέδια βιωσιμότητας της πίστας».

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συμφωνία με την Circuit de Barcelona-Catalunya. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοργανωτή και τις αρχές για τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν τη Formula 1 στη Βαρκελώνη, με βελτιώσεις που θα γίνουν στην πίστα και τις εγκαταστάσεις, και να συνεχίσουμε τη μακρά ιστορία μας μαζί. Οι ομάδες και οι οδηγοί πάντα ανυπομονούν να αγωνιστούν στο σιρκουί και να επισκεφτούν τη Βαρκελώνη, και οι Ισπανοί οπαδοί θα συνεχίσουν να βλέπουν τους εθνικούς τους ήρωες, Φερνάντο Αλόνσο και Κάρλος Σάινθ από κοντά».

Ο Roger Torrent, Υπουργός Εργασίας της Καταλονίας, και Πρόεδρος του Circuit de Barcelona-Catalunya, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την ανανέωση αυτής της σύμβασης, η οποία περιλαμβάνει μια ρήτρα αμοιβαίας δέσμευσης που θα μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το Circuit Barcelona-Catalunya σε πρότυπο και παγκόσμιο σημείο αναφοράς σχετικά με τη βιωσιμότητα σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις. Θέλουμε η πίστα να γίνει εκφραστής του πράσινου μετασχηματισμού και της προσαρμογής των υποδομών στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα