Με αυτήν την γκολάρα ήταν υποψήφιος για το βραβείο Πούσκας ο Λάζαρος! (vid)

«Βλέπω πράγματα, όχι μόνο από πριν πάρω την μπάλα, αλλά από πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Στο διάβασμα που κάνω και εγώ προσωπικά του αντιπάλου. Θέλω να πω μια ατάκα, να γελάσω και λίγο, γιατί πραγματικά το χάρηκα πάρα πολύ σαν γκολ. Ήταν ένα τέρμα που ήθελα να το πετύχω τόσα χρόνια. Δεν πήρα το βραβείο Πούσκας με το φάουλ, ελπίζω να το πάρω τώρα! Τι να πω, λέω και εγώ τα δικά μου!.. Με βλέπετε χαρούμενο, γιατί γι' αυτές τις βραδιές ζούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές -και εγώ μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, τις

χαίρομαι σαν μικρό παιδάκι».

Μ' ένα πρόσωπο φωτισμένο από χαρά μίλησε στην κάμερα της Cytavision ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος λίγα λεπτά μετά την εντός έδρας νίκη της Ανόρθωσης επί της Γάνδης (1-0), χάρη σ' ένα υπέροχο σε σύλληψη και εκτέλεση τέρμα του ίδιου σχεδόν από τη γραμμή του κέντρου.

Ποιο ήταν όμως το τέρμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο Ελλαδίτης άσος και με το οποίο ήταν υποψήφιος το 2018 για το βραβείο Πούσκας, που απονέμεται στο ωραιότερο τέρμα κάθε αγωνιστικής περιόδου;

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στη Superleague, ο νυν άσος της Ανόρθωσης είχε ισοφαρίσει για λογαριασμό της ΑΕΚ τον Ολυμπιακό σε 2-2 με μια σπάνιας ομορφιάς εκτέλεση φάουλ.

Μέσα στα δέκα υποψήφια γκολ βρίσκονται το ψαλιδάκι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης, το ψαλιδάκι του Γκάρεθ Μπέιλ στον τελικό του Champions League μεταξύ της Ρεάλ και της Λίβερπουλ, η γκολάρα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον και τα φοβερά γκολ των Κουαρέσμα και Τσερίσεφ στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Finalists: FIFA #Puskas Award

Bale
Cheryshev
Christodoulopoulos
Ronaldo
De Arrascaeta
McGree
Messi
Pavard
Quaresma
Salah #TheBest #FIFAFootballAwards pic.twitter.com/IUTzYtfSrU

FIFA.com (@FIFAcom) September 3, 2018

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μοναδικός Έλληνας, πριν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που ήταν υποψήφιος για το FIFA Puskas Award, ήταν ο Παναγιώτης Κονέ τη σεζόν 2012/13, όταν είχε σημειώσει ένα υπέροχο γκολ, με γυριστό σουτ, στον αγώνα Μπολόνια-Νάπολι 3-2, για τη Serie A.

Keywords
Τυχαία Θέματα