Σεμινάρια «LIFE – FOODPrint» σε φοιτητές

Με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση καλών πρακτικών για μείωση της σπατάλης τροφίμων, η εκστρατεία «LIFE – FOODPrint» άρχισε την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 κύκλο σεμιναρίων με σπουδαστές σε συναφή επαγγέλματα και κλάδους. Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο με τις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ.

 Σε αυτό τον κύκλο, η εκστρατειά FOODPrint συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα με τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα

Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) που προσφέρουν σπουδές στους τομείς της Αρτοποιίας, της Ζαχαροπλαστικής, των Μαγειρικών Τεχνών και των Τεχνών Εστίασης.

Οι σπουδαστές των ΜΙΕΕΚ έχουν την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμα στοιχεία για το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στην Κύπρο, με βάση τις έρευνες της εκστρατείας FOODPrint.

Στην Κύπρο με βάση τις έρευνες, η σπατάλη τροφίμων ανέρχεται στα 182 κιλά κάθε χρόνο ανά άτομο, δηλαδή περίπου μισό κιλό την ημέρα! Αυτό θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να αποφευχθεί και να καταναλωθεί, εξοικονομώντας χρήματα, προστατεύοντας το περιβάλλον και προσφέροντας σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

H συνεργασία με τα ΜΙΕΕΚ επικεντρώνεται στην κατάρτιση των σπουδαστών ως επαγγελματιών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, άλλους χώρους εστίασης και στην αξιοποίηση καλών πρακτικών για μείωση της σπατάλης.

Θα πραγματοποιηθούν σε αυτό τον κύκλο 5 σεμινάρια σε ΜΙΕΕΚ σε όλη την Κύπρο.

Η συνεργασία της ομάδας FOODPrint θα επεκταθεί και τον νέο χρόνο, με ανάλογες παρουσιάσεις σε Εσπερινά Σχολεία, την Τεχνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες σπουδαστές θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό της εκστρατείας FOODPrint με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες: 22875561 – [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα