Αναθέρμανση στις σχέσεις ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ – Οι δηλώσεις των ηγετών

Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκαν στα γραφεία του ΑΚΕΛ, συμφωνώντας όπως επιδιωχθεί συνεργασία των δυο κομμάτων στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

Οι συνθήκες, σημείωσε ο κ. Κυπριανού, οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή, επιβάλλουν συνεννόηση μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, κάτι που έγινε στο παρελθόν όταν τα δυο κόμματα συνεργάστηκαν με τρόπο επωφελή για τον λαό.

Ο ίδιος έκανε λόγο

για μια γόνιμη συζήτηση με τον κ. Παπαδόπουλο. Στόχος, είπε, είναι να επικεντρωθούμε στα ζητήματα όπου υπάρχει κοινή προσέγγιση μεταξύ των δυο κομμάτων.

Ελάχιστη κοινή συνισταμένη συνεννόησης ΑΚΕΛΔΗΚΟ, μέσα από τα όσα είπε ο κ. Κυπριανού, είναι η επικέντρωση των δυο κομμάτων σε λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, παρά τις όποιες επί μέρους διαφωνίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα όσα δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός στις διαφωνίες και τις εκτιμήσεις που έχουν εκφραστεί από τα δυο κόμματα για το Κυπριακό, στον παρελθόν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο τα δυο κόμματα να αναδείξουν αυτά που τους ενώνουν, κάνοντας λόγο για τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το κόμμα του να αλλάξει τις πάγιες θέσεις που έχει στο Κυπριακό. Ο ίδιος χαρακτήρισε, την ίδια ώρα, «πολιτικό έγκλημα» την αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού.

Στα κοινωνικοοικονομικά, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε έτοιμος για συνεργασίες, ιδίως με το ΑΚΕΛ, μέσα από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για αποκατάσταση όσων πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα στην κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα