Φουλάρουν οι μηχανές…

ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Είχαμε και στην αγωνιστική που ολοκληρώθηκε χθες χαμένους και κερδισμένους σε όλους τους τομείς, αλλά ειδικά στα ψηλά, κάθε κέρδος και ειδικά κάθε απώλεια σε αγώνες που δεν θεωρούνται ντέρμπι, πιθανόν να αποβεί στο τέλος της ημέρας και μοιραία.

Υπό αυτήν την έννοια, ο ΑΠΟΕΛ που αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ και οι ομάδες της Λεμεσού θεωρούνται οι κερδισμένοι της αγωνιστικής και η ομάδα της Λάρνακας μαζί με την Ομόνοια οι χαμένοι, για

διαφορετικούς λόγους.

Οι πρωτοπόροι πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα, όπως το ανέμεναν άλλωστε, πέτυχαν ευρεία νίκη, είδαν τον Παράλ να σκοράρει στο ντεμπούτο του δυο φορές και φύλαξαν δυνάμεις για τον επαναληπτικό με τη Νέα Σαλαμίνα την Τετάρτη.

Είδαν και τη διαφορά να αυξάνεται και ετοιμάζονται για τα δυο μεγάλα ντέρμπι που έχουν στο ΓΣΠ κόντρα σε ΑΕΚ και ΑΕΛ.
Από την άλλη, η ΑΕΚ πέταξε άλλους δυο άθλους και πλέον θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο, πέραν του ότι επανήλθε σε πολύ μέτριες εμφανίσεις και κινδυνεύει, αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, να εκτοπιστεί και από τη δεύτερη θέση.

Κι αυτό αφού συνεχίζει με άγριες διαθέσεις το κυνηγητό ο Απόλλων με την 6η σερί νίκη που πέτυχε, ενώ η ΑΕΛ δείχνει δυνατή και με την ανατροπή που έκανε στο «Αμμόχωστος» δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό.

Αντίθετα, η Ομόνοια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου της και πλέον κινδυνεύει να μείνει και εκτός τετράδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι αγωνιστικές ολοένα και λιγοστεύουν, έξι όλες κι όλες απομένουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου και όπως και να δει κανείς το όλο θέμα, πάει να δημιουργηθεί μια κατάσταση που πιθανόν στα μπαράζ να μην είναι και ανατρέψιμη.

Άρα στα εναπομείναντα μεγάλα ντέρμπι που είναι μαζεμένα στις τελευταίες στροφές, οι χαμένοι της μέχρι τώρα διαδρομής θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να εισέλθουν και πάλι σε τροχιά αρχικών στόχων, αλλά, από την άλλη, οι έχοντες αυτή την εποχή το πάνω χέρι λογικά θα θέλουν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά από τους ακολουθούντες.

Οι μηχανές φουλάρουν, αλλά από μόνες τους δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αν ο ίδιος ο οδηγός δεν μπορεί στο τέλος της ημέρας να ανταποκριθεί στη μεγάλη διαδρομή, τη γεμάτη εμπόδια και πολλές δυσκολίες…

Ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα μεγάλο και στο κυνήγι της 6ης θέσης και στην προσπάθεια για επιβίωση.

Και από τη στιγμή που η Αναγέννηση δείχνει πολύ μαχητική σε όλα τα ματς, ο Άρης ανεβαίνει και έχει δικαιολογημένα απαιτήσεις και κυρίως οι διαφορές δεν είναι απαγορευτικές για να κάνουν όνειρα όλοι, πιθανόν να μας αναμένουν ανατροπές που στη μέχρι τώρα διαδρομή δεν φαίνονταν πουθενά στον ορίζοντα.

Και αυτό κρατά σε εγρήγορση όλους σε όλα τα γκρουπ της βαθμολογίας και όποιο στόχο και να θέλουν να πετύχουν με το πέσιμο της αυλαίας της κανονικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα