Με οδηγό τον Πίτι επανήλθε η ηρεμία

ΑΕΛ
Αυτή ήταν ΑΕΛ. Καθοδηγούμενη από έναν εξαιρετικό Πίτι, η ΑΕΛ άφησε πίσω της την «διαολοεβδομάδα» που πέρασε και κερδίζοντας τη Σαλαμίνα ξαναβρήκε την ηρεμία της και την καλή της ψυχολογία. Ένα παιχνίδι που ήταν «must-win» για τους κίτρινους, δεν μπορούσε παρά να τελειώσει θετικά για την ΑΕΛ. Παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα και πήρε το τρίποντο που της επέτρεψε να μειώσει

σε δύο βαθμούς την απόσταση από τη 2η θέση, ενώ διατήρησε το -5 από την κορυφή.

Ο Φρανσίσκο Μεδίνα Λούνα ήταν όλα τα τελευταία για την ΑΕΛ. Ο ξανθομάλλης μάγος την πήρε από το χέρι και με δύο εκπληκτικά τέρματα γύρισε μόνος του το παιχνίδι που φαινόταν στραβωμένο. O Πίτι έχει κλέψει για τα καλά τις καρδίες των φίλων της ΑΕΛ. Στο πρόσωπό του, άπαντες βλέπουν τον star που είναι ικανός να πάρει από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσει πολύ ψηλά. Ο Ισπανός άσος, είναι αλήθεια πως έχει μπει με φόρα στην ΑΕΛ.

Γκολ στο κύπελλο, δύο γκολάρες προχθές, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η λεμεσιανή ομάδα κόντρα στην Ανόρθωση. Ο 35χρονος Ισπανός άσος είναι δεδομένο ότι δεν ήρθε στην Κύπρο για διακοπές αλλά για να μεγαλώσει τον μύθο του. Και το ξεκίνημά του είναι το ιδανικό. Η ποιότητά του και η κλάση του είναι τέτοιες, που είναι δεδομένο ότι θα ενισχύσει την ΑΕΛ και θα της προσφέρει λύσεις στην πορεία του πρωταθλήματος.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Πίτι προχθές στη Λάρνακα. Ήταν και ο Μέσκα, ο οποίος επέστρεψε από την τιμωρία του και έδειξε πόσο πολύ έλειψε στην ομάδα του. Σημείωσε γκολ, ήταν μέσα στις φάσεις και όσο περνούσε ο χρόνος και έβρισκε τα πατήματά του ήταν αρκετά καλός. Οι δύο τους έδειξαν ότι θα ενισχύσουν αφάνταστα την ΑΕΛ στη συνέχεια των υποχρεώσεών της.

Ντεμπούτο πραγματοποίησε την Κυριακή και ο Σάσι. Μπήκε στο παιχνίδι όταν το σκορ ήταν 1-1 και βοήθησε και αυτός για τη νίκη. Ο Τυνήσιος έδειξε ότι θα βοηθήσει την ΑΕΛ και ενδεχόμενος να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Αρουαμπαρένα στον αγώνα του πρωταθλήματος. Έδειξε πάντως να μπαίνει άμεσα στο κλίμα της ομάδας.

Σφραγίζει την πρόκριση
Το σημαντικότερο για την ΑΕΛ είναι ότι βρήκε την ηρεμία της. Αύριο έχει και τον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον Άρη και μια πρόκριση θα της δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για τη συνέχεια. Οι «κίτρινοι» είναι πάντα μέσα στους στόχους τους, και με 2-3 νίκες στη σειρά θα επανέλθουν δριμύτεροι.

Άλλωστε το ρόστερ ξαναγεμίζει, και ο Πάμπος Χριστοδούλου θα έχει πολλές επιλογές για τη συνέχεια. Αυτόν που δεν έχει στον αγώνα με τον Άρη για το πρωτάθλημα τη Δευτέρα θα είναι ο Αρουαμπαρένα, ο οποίος συμπλήρωσε 6 κίτρινες και θα δει τον αγώνα από την εξέδρα.

Πριν όμως από την Δευτέρα, υπάρχει ο αυριανός επαναληπτικός με τον Άρη. Φυσικά το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού έχει δώσει στην ΑΕΛ τη μισή πρόκριση και θα προσπαθήσει με σοβαρότητα να πάρει αύριο και την άλλη μισή. Δεν υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι ο Κυριάκου, που αποβλήθηκε στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα