Φεύγει η σκόνη της Συρίας έρχεται κόκκινη σκόνη απο Αφρική

Σημαντική υποχώρηση των υψηλών επιπέδων σκόνης, που μας ταλαιπωρεί από τη Δευτέρα, και βελτίωση της ποιότητας του αέρα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία η σκόνη, σε ηπιότερη μορφή, θα επανέλθει από το Σάββατο, αλλά από διαφορετική κατεύθυνση, αυτή τη φορά από τη βόρεια Αφρική.

Στο μεταξύ κανονικά εξελίσσεται το πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Έχει αρθεί πλήρως το καθεστώς επιφυλακής, που είχε επιβληθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει, ωστόσο,

ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν. Μέχρι και το Σάββατο ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 40 βαθμούς.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, τις αυγινές κυρίως ώρες, είναι δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 23 βαθμούς στα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη νύκτα του Σαββάτου και της Κυριακής αναμένεται τοπικά σχηματισμός αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα