Έτοιμο το νομοσχέδιο για εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων

Μέχρι τέλος Ιουνίου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους αγοραστές ακινήτων οι οποίοι έμειναν χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, εξαιτίας των αφερέγγυων developer.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, η κάλυψη που παρέχεται στους εγκλωβισμένους αγοραστές είναι ουσιαστική και δεν αφορά μόνο τη χρήση ή την κατοχή αλλά κυρίως την κυριότητα του ακινήτου. Ο αγοραστής θα μπορεί να υποθηκεύει και θα είναι κύριος

τους ακινήτου. Καλύπτει όλους εκείνους που είτε πλήρωσαν το σύνολο του ποσού, είτε είναι σε διαδικασία αποπληρωμής του χρέους.

Ο κ. Χάσικος διαβεβαιώνει για την πλήρη συναίνεση της κεντρικής τράπεζας και του συνδέσμου τραπεζών, με το νομοσχέδιο, καθώς φέρουν και οι ίδιοι όπως είπε ευθύνη που δεν παρακολουθούσαν πώς αποπληρώνονταν τα δάνεια.

Κάποιοι καλούνται να πληρώσουν εκ νέου τίτλο ιδιοκτησίας, να το πράξουν; ο κόσμος να περιμένει τη ψήφιση του νομοσχεδίου κι όλα θα είναι πιο εύκολα, είπε. Καλύπτονται και οι περιπτώσεις εκείνες που το κράτος έχει βάλει μέμο στην περιουσία του πωλητή, πρόσθεσε ο Υπουργός.

Επιπλέον, ο κ.Χάσικος χαρακτήρισε ανάγκη το εν λόγω νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη νομική υπηρεσία για νομικοτεχνικό έλεγχο, να ψηφιστεί πριν τις θερινές διακοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα