Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης δηλώνουν οι πολίτες

Ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τις απόψεις των πολιτών για το σύμφωνο συμβίωσης παρουσιάζει δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και δημοσιεύει αύριο η Κυριακάτικη Σημερινή.

Σύμφωνα με το 36% των ερωτηθέντων, το σύμφωνο συμβίωσης παίρνει την κοινωνία μπροστά και πρέπει να υιοθετηθεί .

Σύμφωνα με το 24%, πρέπει να απορριφθεί, γιατί η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη και γιατί είναι ηθικά καταδικαστέο για το 15%.

Ο θεσμός του γάμου,

περνάει κρίση σήμερα περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν, υποστηρίζει το 85% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, η συμβίωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας που δεν είναι παντρεμένοι, είναι μια εξέλιξη που πρέπει να γίνει αποδεκτή σύμφωνα με το 78%. Το υπόλοιπο 22% απάντησε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, είτε επειδή δεν το εγκρίνει η εκκλησία, είτε επειδή η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη ή επειδή είναι ηθικά καταδικαστέο.

Πολύ καλά, γνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης το 14% των συμμετασχόντων στην έρευνα και αρκετά καλά το 36%, εν αντίθεση με το 24% και 26% που απαντούν όχι και τόσο καλά και καθόλου καλά αντίστοιχα.

Στην ερώτηση αν η εκκλησία οφείλει και πρέπει να αντιδράσει στις πρόνοιες του συμφώνου συμβίωσης το 63% απάντα αρνητικά και το 37% θετικά.

Σε ότι αφορά την υιοθέτηση παιδιών, κι αν πρέπει να επιτρέπεται σε άτομα που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης, θετικά απαντά το 42%, αρνητικά το 24%, ενώ το 34% απαντά μόνο στα ετερόφυλα.


Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το γραφείο IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε δείγμα τετρακοσίων ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα