Ανίκητη "Βασίλισσα"

Πιο δύσκολα απ'ότι αρχικά φαινόταν, η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε της Λούσι Σαφάροβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 2-1 σετ (6-3, 6-7 (2-7), 6-2) και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της στο γαλλικό Όπεν και 20ό σε τουρνουά Grand Slam στην καριέρα της.

Ανίκητη! Η Σερένα Γουίλιαμς νίκησε ακόμη έναν τελικό, επικρατώντας της πολύ καλής Λούσι Σαφάροβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 2-1 σετ (6-3, 6-7 (2-7), 6-2) και κατέκτησε τον

τρίτο τίτλο της στο γαλλικό Όπεν και 20ό σε τουρνουά Grand Slam.

Η Αμερικανίδα έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά έναν Grand Slam τίτλο παρά το γεγονός πως έχασε ένα σετ σε 5 γύρους και η πρώτη μετά την Τζένιφερ Καπριάτι το 2001 που θα κάνει το νταμπλ Αυστραλιανό και Ρολάν Γκαρός.

Παρά το γεγονός πως η εικόνα της στην προθέρμανση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, η Σερένα πήρε το πρώτο σετ με 6-3, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως η αντίπαλός της δεν ήταν αρκετά τολμηρή στις επιλογές της.

Από την πλευρά της η Σαφάροβα, αν και ανέβασε την απόδοσή της στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, δεν τα πήγε καθόλου καλά στους κρίσιμους πόντους, κάνοντας το έργο του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ευκολότερο, αφού η Σερένα βρέθηκε να προηγείται με 4-1. Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε η αντεπίθεση της Τσέχας, η οποία έκανε γρήγορα το 4-5. Το παιχνίδι οδηγήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου το... αουτσάιντερ Σαφάροβα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Η Σερένα προσπάθησε να τα δώσει όλα στο τρίτο σετ και να κάνει τα πάντα για να νικήσει και τελικά τα κατάφερε, φτάνοντας στην κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός μετά το 2013. "Είναι ένα όνειρο που δεν πίστευα πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου και τον πατέρα μου", είπε για τους 20 τίτλους σε Grand Slam.

Keywords
Τυχαία Θέματα