Εθνική Νεανίδων: Ο απολογισμός και η επόμενη ημέρα

Έχοντας αγωνιστεί σε ένα εξαιρετικά δύσκολο όμιλο , η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στη συμμετοχή της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στην Ολλανδία.

Ολλανδία και Ιταλία ήταν σε άλλο επίπεδο ενώ οι συγκυρίες και η αστοχία στοίχισαν την Εθνική μας το θετικό αποτέλεσμα στον τελευταίο της αγώνα με τη Μολδαβία.

Αποτελούμενη από πολλές παίκτριες χωρίς προηγούμενη εμπειρία από προηγούμενες διοργανώσεις και χωρίς να έχουν κάνει

οποιαδήποτε προετοιμασία με την ομάδα τους, δεν ήταν εύκολο για την Εθνική Νεανίδων να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός τόσο απαιτητικού ομίλου, με εξαίρεση τον τελευταίο αγώνα με τη Μολδαβία.

"Αντί να τελειώσουμε τον αγώνα με 3-0, στο τέλος χάσαμε. Είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες και στο 0-0 και όταν ήμασταν μπροστά 1-0 και στο τελευταίο λεπτό η μπάλα μας τιμώρησε. Η ήττα από τη Μολδαβία μας αφήνει πικρή γεύση, όμως, δεν έχω κανένα παράπονο από τις παίκτριες μου, τις οποίες ευχαριστώ για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν", δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Άνδρος Βασιλείου.

"Συμμετείχαμε σε ένα τουρνουά πολύ ψηλού επίπεδου, τόσο αγωνιστικά λόγω της παρουσίας Ιταλίας και Ολλανδίας αλλά και όσο αφορά την οργάνωση από την Ομοσπονδία της Ολλανδίας. Οι αγώνες μας με Ολλανδία και Ιταλία ήταν άνισοι ενώ μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη με τη Μολδαβία.

Ήρθαμε σε αυτή τη διοργάνωση με μια νέα ομάδα, με παίκτριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Νεανίδων για ακόμη δύο χρόνια και είμαι σίγουρος πως οι εμπειρίες που αποκόμισαν, θα βοηθήσουν μελλοντικά τόσο τις ίδιες όσο και την ομάδα μας", είναι το σχόλιο του κ. Βασιλείου γενικότερα για την παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση, για να προσθέσει.

"Το τι έγινε στην Ολλανδία ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ήδη, έχει ξημερώσει μια νέα μέρα για την Εθνική Νεανίδων. Ευχαριστώ τις κοπέλες του 1997 που αποχωρούν λόγω ηλικίας από την Εθνική, όμως, έχουμε τις βάσεις, μαζί με τις παίκτριες που συνεχίζουν και κάποιες άλλες που θα μπουν στην ομάδα, να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη και πρόκριση.

Σε δύο χρόνια θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα η οποία θα μας δώσει το δικαίωμα να προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω.

Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τη βοήθεια της στην προετοιμασία μας με τις προπονήσεις και τα φιλικά, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας και πραγματικά πιστεύω πως, αυτή η ομάδα έχει μέλλον.

Εύχομαι καλή συνέχεια στις παίκτριες που αποχωρούν από την Εθνική Νεανίδων και μακάρι να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά για να διεκδικήσουν μια θέση στην Εθνική Γυναικών".

Keywords
Τυχαία Θέματα