Ερντογάν: «Το Αναντολού θα αυξήσει την ισχύ μας στις θάλασσες»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, καλεσμένος σε ζωντανή εκπομπή, σε τουρκικό κανάλι αναφέρθηκε στο πλοίο Αναντολού καθώς και στα νέα σχέδια ανάπτυξης πυρηνικών σταθμών στη χώρα.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων:

"Κύριε Κεμάλ", έχετε πρόβλημα με το κράτος; Από τη μία πλευρά, υπάρχει το τραπέζι των 7 που υπερασπίζεται από τρομοκράτες, οι οποίοι εργάζονται σήμερα για την επέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης στο κοινοβούλιο, στέλνοντας ειδήσεις

από τους τρομοκράτες στο Καντίλ, και από την άλλη πλευρά, υπάρχει η Λαϊκή Συμμαχία που εργάζεται για το έθνος. Εξηγούμε το TCG Anadolu στο έθνος μας, οι άνθρωποι βγαίνουν και προσεύχονται για εμάς. Αλλά βγαίνουν και λένε ότι το Togg είναι μια μακέτ, το TCG Anadolu είναι μία μακέτα. Πείτε ευχαριστώ για μια φορά.

Στην αμυντική μας βιομηχανία, δεν μπορεί να υπάρξει πλοίο με τέτοιες συνθήκες υγιεινής. Όλα είναι πεντακάθαρα. Έχει πάνω από 1.300 άτομα προσωπικό. Θα πλεύσει στις γαλάζιες θάλασσες και θα φωνάξει τη δύναμη των Τούρκων στον κόσμο. Δεν αρκούμαστε σε αυτό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Ισπανία. Είμαστε επίσης σε συζητήσεις με τους Βρετανούς. Τώρα θα κατασκευάσουμε ένα πλοίο διπλάσιο σε μέγεθος από αυτό. Θα μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο το αεροπλανοφόρο μας και θα αυξήσουμε τη δύναμή μας στις θάλασσες. Τα εγγόνια του Μπαρμπαρός θα δείξουν τη δύναμή τους στον Μπαρμπαρός».

Για την πιθανότητα δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου, ο Ερντογάν είπε ότι «είχαμε συνομιλίες με την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Ως αποτέλεσμα, βήματα θα γίνουν με βάση τη συμφωνία που θα κάνουμε".

Διαβάστε επίσης: Ακάρ: Η έγκριση των F-16 θα γίνει από το Κογκρέσο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Το Αναντολού,erntogan, to anantolou