Youth Dynamics: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο "Entrepreneurship is online", φιλοξενεί στην Λευκωσία, μεταξύ 19-25 Απριλίου 2023, η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Youth Dynamics, στο πρόγραμμα που διοργανώνεται στα πλαίσια της βασικής δράσης 2 του ERASMUS+, συμμετέχουν 15 λειτουργοί νεολαίας από την Κύπρο, την Ισπανία, τη Δανία και την Ιταλία.

Θεματική του σχεδίου αποτελεί η ψηφιακή μετάβαση και η προώθηση της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας ανάμεσα

στους νέους.

Στη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μη τυπικής μάθησης, θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και θα αναπτύξουν καινοτόμα εργαλεία, οδηγούς και τεχνικές που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από όσους νέους θέλουν να ασχοληθούν με την ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

Στους περισσότερους επιχειρηματικούς τομείς, όπως οι τράπεζες, το λιανικό εμπόριο, τα ξενοδοχεία, η μουσική και οι κρατήσεις, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και το μάρκετινγκ, γίνονται όλο και πιο ψηφιακά. Αυτή η ψηφιακή επανάσταση έχει μεταμορφώσει την ίδια τη φύση αυτών των βιομηχανιών και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται και διαφημίζουν

Μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων οι νέοι θα επικεντρωθούν στο πώς να διαχειρίζονται τα ψηφιακά συστήματα και πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα για να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων.

Καθημερινά όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προβλήματα ανεξάρτητα αν είναι παραδοσιακές ή ηλεκτρονικές επιχειρήσεις Οι ψηφιακές- online- ψηφιακές επιχειρήσεις έχουν και αυτές τις προκλήσεις τους.

Ένα παράδειγμα πρόκλησης είναι πώς θα πείσουν τους πελάτες του που χρησιμοποιούν κινητά μέσα επικοινωνίας για να αγοράσουν από αυτούς. Μια άλλη πρόκληση, πώς θα αποκτήσουν αναγνωσιμότητα του brand τους. Μια άλλη πρόκληση πώς θα χρησιμοποιήσουν τα social media για να πετύχουν τα παραπάνω κτλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσα από διάφορες διαλέξεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα ώστε να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.

Αναφέρεται ότι με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου αναμένεται οι συμμετέχοντες να  αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στον τομέα της ψηφιακής επιχείρησης και να κατανοούν τις σύγχρονες τάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, να αποκτήσουν δεξιότητες στην ανάλυση της ηγεσίας και της χρηματοδότησης, της ψηφιακής επιχειρησιακής στρατηγικής και να κατανοούν το σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο του ψηφιακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Επίσης, προστίθεται, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο για την αποτελεσματική επικοινωνία με πελάτες και προμηθευτές, και να επικοινωνούν τις απαιτήσεις, προδιαγραφές και τον σχεδιασμό προϊόντων ή υπηρεσιών, να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε διαφοροποιημένες ομάδες και να εργάζονται ως μέλος της ομάδας σε θέματα επίλυσης προβλημάτων του πραγματικού κόσμου και να κατανοούν τον σημαντικό ρόλο της επαγγελματικής και δεοντολογικής συμπεριφοράς στον επιχειρηματικό κόσμο και στις ψηφιακές επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Χολέτρια

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Youth Dynamics, Εκπαιδευτικό,Youth Dynamics, ekpaideftiko