Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Χολέτρια

Μετά από 15 χρόνια προσπάθειας, αλλά και βοήθειας από ομάδα ανθρώπων, η αναστήλωση της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Χολέτρια άρχισε.

Την έναρξη των έργων αναστήλωσης του εξωκλησίου της Αγίας Ειρήνης στα Χολέτρια, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα.

Η εκδήλωση, που έγινε στην παρουσία και του Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού, περιλάμβανε παρουσίαση των εργασιών στο μνημείο από τον

μελετητή του έργου  και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Ιεροί Κήποι.

Η Έλενα Χριστοφόρου εκ μέρους της Επιτροπής ανέγερσης του εξωκλησιού  ανέφερε στην εκδήλωση πως ανακάλυψε τα θεμέλια μέσα σε χόρτα μετά από όνειρο.

Όπως ανέφερε, ο χώρος ο οποίος έχει γύρω περίφραξη αλλά και ο περίγυρος, ο οποίος φαίνεται καθαρισμένος, έχει ανακτηθεί από την εκκλησία και προβλέπεται να μετατραπεί σε ένα όμορφο εκκλησιαστικό χώρο, τον οποίο οποιοσδήποτε θα μπορεί να επισκέπτεται είτε για προσευχή, είτε για ανάπαυση.

Επιπρόσθετα η κ. Χριστοφόρου σημείωσε πως έχουν εξασφαλίσει ως Επιτροπή τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την αναστήλωση της εκκλησίας.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πολιτικός Μηχανικός του έργου Φίλιππος Δημοσθένους από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Δαβίδ Καστρίλο, ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο, σε συντονισμό με την Επιτροπή ανέγερσης του εξωκλησιού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τη Μητρόπολη Πάφου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Δημοσθένους παρουσίασε τα διάφορα στάδια του μνημείου μέχρι την τελική αποπεράτωσή του, ενώ έγιναν και εισφορές για την αναστήλωση του ναού και την αποπεράτωση των εργασιών.

Διαβάστε επίσης: Πάσσαλος της ΑΗΚ «αιωρείτο» στη Λευκωσία- Πώς αποκόπηκε (pics)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησαν, Αγίας Ειρήνης, Χολέτρια,xekinisan, agias eirinis, choletria