Επιτροπή Ενέργειας: Εκμεταλλευτείτε την έκπτωση 20% της ΑΗΚ

Νέα έκκληση προς του δικαιούχους μειωμένης διατίμησης στους λογαριασμούς της ΑΗΚ απηύθυνε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, να αποταθούν στην Αρχή ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν της μείωσης, η οποία ανέρχεται στο 20%.

Οι δικαιούχοι με βάση στοιχεία των Υπουργείων για το μήνα Δεκέμβρη, που κατατέθηκαν στην Επιτροπή ανέρχονταν στις 43.559 και αυτοί που επωφελήθηκαν ανήλθαν στους 17.661(ποσοστό 40%). Οι δικαιούχοι είναι οι πενταμελείς οικογένειες και πολύτεκνοι στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων,

οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, οι λήπτες ΕΕΕ, τα άτομα που έχουν βαριά κινητική αναπηρία, οι λήπτες επιδόματος τετραπληγικής φροντίδας, επίδομα φροντίδα για παραπληγικά άτομα, αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς και οι πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι δικαιούνται μειώσεις στο λογαριασμό της ΑΗΚ

Μετά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Εμπορίου θα περιληφθούν με διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου και έγκριση από τη ΡΑΕΚ οι νεφροπαθείς που λαμβάνουν περιτοναϊκή θεραπεία, ενώ οι πάσχοντες από κατά πλάκα σκλήρυνση θα μπορούν να απολαμβάνουν μειωμένη τιμολόγηση χωρίς απαραίτητα να είναι εγγεγραμμένοι στο σύνδεσμο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγγελος Βότσης σε δήλωση μετά τη συνεδρία, κάλεσε του δικαιούχους να αποταθούν ώστε να τύχουν αυτού του ευεργετήματος. Ερωτηθείς εάν το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν απολαμβάνει μειωμένης τιμολόγησης δημιουργεί αποθέματα στην ΑΗΚ, ο κ. Βότσης εξήγησε ότι το κόστος της μειωμένης τιμολόγησης μετακυλίεται στους υπόλοιπους καταναλωτές της ΑΗΚ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε ότι είναι εκπληκτικό να υπάρχουν δικαιούχοι που να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστας ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας επεξεργάζεται επικαιροποίηση του αρχείου σε συνεργασία με τη ΡΑΕΚ, διαδικασία για την οποία θα χρειαστούν δύο μήνες. Ο κ. Κώστα εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι το Υπουργείο αναγνώρισε ότι μπορούν να καταστούν δικαιούχοι οι πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση που δεν ανήκουν στο σύνδεσμο και οι νεφροπαθείς που κάνουν περιτοναϊκή αιμοκάθαρση.

Στο μεταξύ η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά, δήλωσε μετά τη συζήτηση της εφαρμογής του νόμου για αναγνώριση όλων των αγώνων του κυπριακού λαού για ελευθερία και δημοκρατία και τις τιμές που πρέπει να αποδοθούν στους παθόντες αγωνιστές και την ενημέρωση της Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιχμάλωτοι πολέμου του 1974, ότι στη μειωμένη διατίμηση της ΑΗΚ δεν περιλαμβάνονται οι παθόντες, ούτε οι αιχμάλωτοι πολέμου.

Πρόσθεσε ότι έκαναν προσπάθειες και η ανταπόκριση ήταν αρνητική και δήλωσε ότι η Επιτροπή Προσφύγων με επιστολή θα θέσει το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα