Με τον Ιζέτ Ιζτζάν συναντήθηκε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Συνάντηση στα κατεχόμενα με τον ηγέτη του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου Ιζέτ Ιζτζάν είχε σήμερα η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, Οκσάνα Τόμοβα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, η κ. Τόμοβα αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι συναντήσεις της με ε/κ και τ/κ κόμματα.

Το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου

προσφέρει σημαντικά στον διάλογο που γίνεται ανάμεσα στα ε/κ και τ/κ κόμματα στο Λήδρα Πάλλας, είπε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας σημειώνοντας παράλληλα ότι τώρα που οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό διεκόπησαν είναι σημαντικό οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να συναντιούνται και να συζητούν.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία που δίνει στην επίτευξη ειρήνης στο νησί λέγοντας ότι και οι δύο κοινότητες αναμένουν θετικά βήματα από τους πολιτικούς.
Ο κ. Ιζτζάν, είπε στις δηλώσεις του ότι το κύριο θέμα κατά τη συνάντηση του με την κ. Τόμοβα ήταν οι εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και ο αρνητικός τρόπος που επηρεάζονται οι συναντήσεις στο Λήδρα Πάλας και εξέφρασε τη έκκληση του για επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών.

Σχετικά με την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα είπε ότι αυτή η απόφαση ήταν λανθασμένη, όλοι αντέδρασαν σε αυτή και ότι πρέπει να γίνουν βήματα για να να ακυρωθεί η απόφαση.

Η αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς ήταν έντονη είπε αλλά θα πρέπει επιτέλους να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών αφού η επιμονή της θα στοιχίσει στην τ/κ πλευρά.

Κάλεσε τους δύο ηγέτες να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν και σημείωσε παράλληλα ότι και οι δύο κοινότητες χρειάζονται την ειρήνη.

Ο κ. Ιζτζάν είπε στη συνέχεια ότι, ούτε η απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα, ούτε το δημοψήφισμα στην Τουρκία ούτε και η επιμονή του κ. Ακιντζί να μην επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών πρέπει να σταθούν εμπόδια στην διαπραγματευτική διαδικασία.

Το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου αντέδρασε στην απόφαση της Βουλής αλλά επιθυμεί την συνέχιση της διαδικασίας είπε ο ηγέτης του κόμματος και κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και παράλληλα κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ακυρώσει την απόφαση της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα