Υπουργικό: Τέλος στην ανεξέλεγκτη κατάσταση για τους σκύλους

Νομοσχέδιο το οποίο δίνει τέλος στην ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους σκύλους, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος μίλησε για ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο ταλάνιζε τις κοινότητες για δεκαετίες.

“Δεν υπήρχε μια τάξη, μια νομοθεσία για το ποιος είχε την ευθύνη, τι γίνεται με τις άδειες των σκύλων, ποιος έχει την εξουσία και την ευθύνη της καταγγελίας για όσους έχουν ζώα στο σπίτι χωρίς άδεια, πόσο επικίνδυνο είναι το ζώο. Υπήρχε ανεξέλεγκτη κατάσταση και όλα αυτά τώρα ρυθμίζονται μέσα από το νομοσχέδιο και έχουν την ευθύνη οι τοπικές αυτοδιοικήσεις

να δημιουργήσουν καταφύγια σκύλων. Αυτό που βλέπουμε στις κοινότητες με αδέσποτους σκύλους, φιλοδοξούμε ότι μέσα από τον νόμο, θα τα βάλουμε σε μια τάξη”, ανέφερε.

Ο Υπουργός είπε ότι εάν κάποιες κοινότητες δεν έχουν τα χρήματα για δημιουργία καταφυγίων, το κράτος θα τις βοηθήσει με τη δημιουργία περιφερειακών καταφυγίων.

Εξήγησε ότι το ν/σ ρυθμίζει και όλα όσα έχουν να κάνουν με το να έχεις ένα σκύλο στο σπίτι σου, δηλαδή σε αριθμό και αναλόγως με το πού κατοικείς, και πλέον θα πρέπει να δίνεται άδεια και θα γίνεται έλεγχος.

Μεμονωμένη κατοικία

Για τη συζήτηση για το θέμα της μεμονωμένης κατοικίας στη Βουλή και τις διάφορες αντιδράσεις, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον ΠτΔ για τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών.

“Υπήρξαν αντιδράσεις και φαίνεται ότι το μέγεθος των αντιδράσεων δεν ήταν άσχετο με τη γνώση ακριβώς του τι αυτή η πολιτική στοχεύει ή το τι επιδιώκεται, μετά τις εξηγήσεις χθες στη Βουλή, συμφωνήσαμε να γίνει μια νέα συνάντηση στην Επιτροπή Εσωτερικών, έτσι ώστε εκεί και όπου χρήζει βελτίωσης αυτή η πολιτική (να γίνει), γιατί πρόθεση δεν είναι σε καμία περίπτωση να απαγορεύσουμε, αλλά, αντίθετα, να επιτρέψουμε τη μεμονωμένη κατοικία, αλλά μέσα από σωστά κριτήρια, να μπουν κάτω θεσμοθετημένα και ελπίζω σε θετική κατάληξη”, ανέφερε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα