Επίθεση με κόκκινη μπογιά σε Ρώσο Νομπελίστα για στάση του σε Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Ένας Ρώσος συντάκτης λέει ότι δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα σε ένα τρένο που του πέταξε κόκκινη μπογιά εξαιτίας της στάσης της εφημερίδας του για την Ουκρανία. Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Ντμίτρι Μουράτοφ είπε στη Novaya Gazeta Europe «τα μάτια μου καίνε τρομερά» μετά την επίθεση, η οποία, όπως είπε, συνέβη σε τρένο από τη Μόσχα στη Σαμάρα.

Ο επιτιθέμενός του, είπε, φώναξε: «Μουράτοφ, ορίστε ένα για τα αγόρια μας», ανέφερε το κανάλι Telegram της Novaya Gazeta Europe.

Σύμφωνα
με το SkyNews, ο κανάλι δημοσίευσε φωτογραφίες του κ. Μουράτοφ και ένα βαγόνι τρένου βουτηγμένο σε κόκκινο υγρό.

Η Novaya Gazeta Europe είναι ένα έργο που ξεκίνησε από το προσωπικό της εφημερίδας αφού η Novaya Gazeta, η κορυφαία ανεξάρτητη εφημερίδα της Ρωσίας , ανέστειλε τις εργασίες της την περασμένη εβδομάδα υπό την πίεση της κυβέρνησης.

Ήταν το τελευταίο μεγάλο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας που επέκρινε την κυβέρνηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και είχε από καιρό μια δύσκολη σχέση με το Κρεμλίνο.

Άλλοι είτε έκλεισαν είτε μπλοκαρίστηκαν οι ιστοσελίδες τους από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Novaya Gazeta είχε λάβει μια δεύτερη επίσημη προειδοποίηση από τη ρυθμιστική αρχή μέσων μαζικής ενημέρωσης Roskomnadzor, η οποία λειτουργούσε περισσότερο σαν λογοκριτής πρόσφατα.

Η πίεση εναντίον των φιλελεύθερων ρωσικών μέσων ενημέρωσης έχει αυξηθεί από τότε που η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με τα περισσότερα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους κρατικά ελεγχόμενους οργανισμούς να μένουν πιστά στη γλώσσα που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για να περιγράψει τη σύγκρουση.

Αρκετοί ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανέφεραν απειλητικά μηνύματα ζωγραφισμένα στις πόρτες των διαμερισμάτων τους.

Ο κ. Μουράτοφ, ο επί μακρόν συντάκτης της Novaya Gazeta, μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2021 με τη Μαρία Ρέσα, δημοσιογράφο από τις Φιλιππίνες.

Aboard a train to Samara, somebody attacked Nobel Peace Prize laureate and Novaya Gazeta editor-in-chief Dmitry Muratov with red paint laced with the solvent acetone. “This is for our boys!” the assailant shouted. Muratov’s eyes now burn, he wrote in a statement. pic.twitter.com/ny0Fjefo42

— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) April 7, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, Ρώσο Νομπελίτσα, Ουκρανία ΦΩΤΟ,epithesi, roso nobelitsa, oukrania foto