ΕΔΕΚ: Οι μόνοι που διαφωνήσαμε στο να απευθυνθεί στη Βουλή ο Ζελενέσκι

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του Ουκρανού προέδρου στη κυπριακή Βουλή, τονίζοντας πως ήταν οι μόνοι που διαφώνησαν στο να απευθυνθεί στη Βουλή ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Από την πρώτη στιγμή η ΕΔΕΚ καταδίκασε όλες τις ενέργειες

που οδηγούν σε πολιτική ή στρατιωτική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας ενός ανεξαρτήτου κράτους και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον Ουκρανικό λαό για τα όσα βιώνει.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μας που κατά την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απέφυγε συνειδητά να αναφερθεί στην συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή του 37% του Κυπριακού εδάφους και στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή που ο ίδιος ζητεί την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, την αλληλεγγύη προς την χώρα του και την διασφάλιση της  εδαφικής της ακεραιότητας.

Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που εξαρχής είχε καταθέσει την διαφωνία της στο να απευθυνθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ουκρανός Πρόεδρος δεδομένου ότι ουδέποτε υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ουδέποτε καταδίκασε την τουρκική εισβολή ενώ πολλές ήταν οι φορές κατά τις οποίες εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό Σίγμα: Το παρασκήνιο πίσω από την πρόσκληση Ζελένσκι

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΔΕΚ, Βουλή, Ζελενέσκι,edek, vouli, zeleneski