Ενωμένοι Δημοκράτες για υδρογονάνθρακες και Kυπριακό

Ενωμένοι Δημοκράτες προέδρευσαν της συνάντησης Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων στο Ledra Palace, υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Σλοβακίας.

Εκεί πρότειναν προς συζήτηση και ανάλυση το εξής πρωτοποριακό θέμα:

Ο ρόλος της Ενέργειας και του Ύδατος σε μία επανενωμένη Κύπρο – Οι υδρογονάνθρακες και το νερό, δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τους Κύπριους, τα οποία θα διευκολύνουν αποφασιστικά την επιτυχημένη εφαρμογή μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος». Τους Ενωμένους Δημοκράτες εκπροσώπησαν

ο Αντιπρόεδρος Κώστας Γεωργιάδης, ο Δρ Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Σπύρος Χατζηγρηγορίου και η Σεμέλη Κυριακού. Εκεί παρουσίασαν τη διαχρονική τους θέση πως το φυσικό αέριο θα πρέπει να εξορυχθεί ταχύτατα μετά τη λύση του Κυπριακού και να διοχετευθεί πρωτίστως σε όλη την Κύπρο για χρήση στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, στη βιομηχανία, όπως και για οικιακή χρήση. Παράλληλα, πρότειναν, μετά την επίλυση του Κυπριακού, την πιθανή εκμετάλλευση νερού από τον αγωγό από τη νότια Τουρκία στα κατεχόμενα προς όφελος όλων των Κυπρίων και ειδικά της κυπριακής γεωργίας, που εδώ και δεκαετίες έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από την ανομβρία.

Τέλος, «Όλα τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν ότι μια βιώσιμη και διαρκής λύση του Κυπριακού θα επιτρέψει σε όλους τους Κυπρίους να επωφεληθούν από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων εντός και γύρω από την Κύπρο. Δήλωσαν, επιπλέον, πως όλοι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στην Κύπρο και σε όλους τους Κυπρίους».

Keywords
Τυχαία Θέματα