Ελλάδα: Από το επονείδιστο χρέος στην επιμήκυνση

Με γραβάτα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο κατά την διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας για έξοδο από το μνημόνιο.

Η γραβάτα πάντως, μοιάζει πολύ, έχει το ίδιο χρώμα, με αυτή που του χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ζόραν Ζάεφ. Βέβαια προς το παρόν δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα αν είναι η γραβάτα που του χάρισε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων,

αλλά οι φήμες ήδη δίνουν και παίρνουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο ο Δημήτρης Καμμένος, μετά την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ, όσο και η Νέα Δημοκρατία κατηγορούν ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα ότι το αντάλλαγμα, για να φορέσει γραβάτα, ήταν να ξεπουλήσει τη Μακεδονία.

Με αυτήν την κόκκινη γραβάτα λοιπόν, ανακοίνωσε ως νίκη της Ελλάδας, τη συμφωνία με το Eurogroup και μάλιστα χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Κύπρο, είπε ότι πλέον και η Ελλάδα φτάνει στην έξοδο από τα μνημόνια, μετά από 8 επίπονα χρόνια.

Οι άλλοι απέτυχαν είπε αναφερόμενος στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ εμείς πετύχαμε και πλέον η Ελλάδα γυρίζει οριστικά σελίδα και αποφασίζει μόνη της για το μέλλον, αρκεί όμως να κρατά σε καλά επίπεδα τα δημοσιονομικά της. Πανηγυρικά ανακοίνωσε πως πλησιάζει η έξοδος και πως το χρέος καθίσταται βιώσιμο.

Ανακοίνωσε μειώσεις φόρων το 2019 αλλά και υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας. Αν και οι μάχες που απομένουν, είπε, είναι ακόμη πολλές κυρίως όμως θα δοθούν στο εσωτερικό και θα είναι κυρίως η διαφθορά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως έχει αντίθετη άποψη. Δεν πανηγυρίζει.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως ναι μεν η συμφωνία του Eurogroup είναι ιστορική, ωστόσο, σημειώνει ότι το δυστύχημα είναι ότι οι Ελληνες θα πληρώνουν ακόμη για αρκετά χρόνια τους πειραματισμούς και την καταστροφή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην οικονομία. Και πως η συμφωνία είναι απλώς 10ετής επιμήκυνση, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχη επιμήκυνση είχε πέτυχε το 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά και τότε ο Τσίπρας μιλούσε για «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».

Ενώ φωνές από την αντιπολίτευση σχολιάζουν πως μετά την υπογραφή στις Πρέσπες η εξέλιξη είναι αναμενόμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα