Έιντε: Ισχυρή η διεθνής υποστήριξη για Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Έιντε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχαμε μια μακρά, αλλά και πολύ εποικοδομητική συνάντηση, όπως είχα και ενωρίτερα σήμερα με τον κ. Ακιντζί.

Αυτές οι δύο συναντήσεις έγιναν για την προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών αύριο (σήμερα), αλλά και λόγω των δύο βδομάδων εντατικής δουλειάς εκτός Κύπρου», είπε αναφέροντας τις επαφές που είχε στη Νέα

Υόρκη και στο Νταβός.

Πρόσθεσε ότι «ανασκοπήσαμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε» και σημείωσε ότι «η διεθνής υποστήριξη που υπάρχει για τη διαδικασία εδώ είναι, κατά την άποψή μου, ισχυρότερη από ποτέ άλλοτε. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, απόψε (ψες) για άλλη μια φορά, το οποίο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα στήριξης, όχι μόνο για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΥΠ, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αλλά και υπογραμμίζοντας την ομόφωνη υποστήριξή του για τη δουλειά που επιτελούν οι δύο ηγέτες εδώ».

Σημείωσε ότι «η διαδικασία ανήκει στην Κύπρο, στους Κυπρίους, τους οποίους εκπροσωπούν οι ηγέτες. Και αυτό που συμφωνήσαμε να κάνουμε αύριο (σήμερα) είναι να οργανώσουμε το πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες. Και αναφέρομαι στους επόμενους μήνες, διότι εξακολουθούμε να έχουμε κάποια πολιτικά θέματα για τα οποία δεν υπήρξε συμφωνία. Και έπειτα», όπως είπε, «υπάρχει πολλή δουλειά που αφορά προετοιμασία για μια πιθανή εφαρμογή της λύσης, όπως είναι οι νομικές πτυχές και άλλα θέματα».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση στους επόμενους μήνες, ο κ. Έιντε είπε ότι «θέλω να τονίσω ότι δεν εναπόκειται σε μένα. Εγώ και η ομάδα μου υποστηρίζουμε μια διαδικασία της οποίας ηγούνται οι ηγέτες».

Τη θέση ότι το διεθνές ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο είναι πιο ισχυρό από ποτέ εξέφρασε ο κ. Έιντε και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μ. Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα