Με τεσσάρα έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή, αν και έπαιζε για μία ώρα με δέκα παίκτες

Αν και έπαιξε για μία σχεδόν ώρα με 10 παίκτες, η ΑΕΚ κέρδισε με 4-1 τον Ηρακλή και καπάρωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Στο ΟΑΚΑ η Ένωση ευτύχησε μόλις στο 7΄ να προηγηθεί

στο σκορ με αυτογκόλ... Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ' όλους, χτύπησε στον Ζιάμπαρη και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 32΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπακάκης, αλλά η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ διπλασίασε τα γκολ της όταν, από σέντρα του Γκάλο, ο Γιόχανσον έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στον Κολοβέτσιο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα. Η ΑΕΚ ήταν πλέον κυρίαρχη και δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμα στην επανάληψη, δίδοντας μάλιστα και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, αφού στο 77΄ έγινε το 3-0. Έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Πλατέλλα η μπάλα κόντραρε, κτύπησε στο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ηρακλής το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90΄, όταν από μακρινό σουτ του Κυριακίδη ο Ανέστης έδιωξε προσωρινά με τον Βέλλιο στην επαναφορά να σκοράρει με κεφαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα