ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ

Συγκλονιστικές εξελίξεις δεν έφερε η Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ, αλλά τουλάχιστον, σε σχέση με τις προηγούμενες, έγιναν και κάποιες εισηγήσεις. Όλοι φυσικά συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στον χώρο της διαιτησίας, αλλά για το πώς και το πότε υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις. Πάντως, τα όσα εισηγήθηκαν οι εκπρόσωποι (στην πλειοψηφία τους Πρόεδροι) των ομάδων θα τεθούν ενώπιον του Δ.Σ της ΚΟΠ την Τρίτη και λογικά εκεί θα ληφθούν αποφάσεις.
Τα σημεία

αναφοράς της χθεσινής Άτυπης είναι:

-Εισήγηση μερίδας σωματείων (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ερμή, Άρη και με κάπως διαφοροποιημένο τρόπο η Ανόρθωση) για άμεση κι ολοκληρωτική αλλαγή στην Επιτροπή Διαιτησίας και διακοπή της συνεργασίας με τον Άλαν Σνόντι.

-Άλλα σωματεία (Ομόνοια, ΑΕΚ, ΕΝΠ, Σαλαμίνα) συμφωνούν σε διαρθρωτικές κινήσεις, αλλά προτείνουν να γίνουν σε κατοπινό στάδιο και πιο συγκεκριμένα με το τέλος της περιόδου.
- Υπήρξε εισήγηση από τον Απόλλωνα να έρθουν ξένοι διαιτητές όταν το πρωτάθλημα μπει στα κρίσιμα στάδια, ουσιαστικά στα πλέι-οφ.
-Κατατέθηκε επίσης εισήγηση από τον Εθνικό για κλήρωση και όχι ορισμό των διαιτητών στους αγώνες.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μεγάλη ευθύνη του Άλαν Σνόντι για τους ορισμούς των διαιτητών, ενώ παράλληλα έθεσε το ερώτημα στους εκπροσώπους των σωματείων, αν η δική του αποχώρηση θα άλλαζε κάτι.

Συζητήθηκαν επίσης η στάση των σωματείων και των παραγόντων και οι πιέσεις που βάζουν στους διαιτητές, με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ ν' αφήνει αιχμές, λέγοντας πως παράγοντες προσπαθούν να επηρεάσουν τη διαιτησία των αγώνων άλλων ομάδων.

Βασικό θέμα συζήτησης οι βαθμολογίες των παρατηρητών. Επ' αυτής, σωματείο πρότεινε την κάθοδο ξένων παρατηρητών, κάτι μη εφικτό, αφού δεν προνοείται απ' το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα