Ειδήσεις για όλους ή ειδήσεις για εσάς;

Με αφορμή τα δύο ερευνητικά εργαστήρια με τίτλο «Εξατομικευμένο Περιεχόμενο» που διοργανώνονται από τον εκδοτικό οίκο ΔΙΑΣ και το SigmaLive, εξετάζουμε ειδικότερα τη συμβολή των αναγνωστών στη διαμόρφωσή του, αλλά και τον ρόλο που αυτοί θα έχουν μέσα σε ένα εξατομικευμένο περιβάλλον.

Το εξατομικευμένο περιεχόμενο αποτελεί το μέλλον στο διαδίκτυο και αυτό από μόνο του δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να διαμορφωθεί, τον ρόλο των αναγνωστών

μέσα σε ένα εξατομικευμένο περιβάλλον, αλλά και το πώς αυτό θα λειτουργεί.

Η φύση, λοιπόν, του εξατομικευμένου περιεχομένου, βασίζεται πλήρως στις προσωπικές επιλογές του κάθε αναγνώστη ξεχωριστά. Γι’ αυτό τον λόγο οι απόψεις και οι σκέψεις σας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της νέας αυτής τεχνολογίας αποτελούν τα θεμέλια στοιχεία στο στάδιο της διαμόρφωσής της.

Αν θέλεις λοιπόν να εκφράσεις τη δική σου γνώμη σχετικά με τη δημιουργία του «εξατομικευμένου περιεχομένου» και να συζητήσεις εκτενέστερα τη διαμόρφωση της λειτουργίας του, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα από τα ερευνητικά εργαστήρια «εξατομικευμένου περιεχομένου», ακολουθώντας το link:

http://bit.ly/2C4c2V4

Γιατί η γνώμη σου είναι σημαντική;

Επειδή όλοι οι χρήστες έχουμε ιδιαίτερες προτιμήσεις στον τρόπο που θέλουμε να λαμβάνουμε τις ειδήσεις που μας αφορούν, στην ποιότητα και τη μορφή που θέλουμε αυτές να έχουν, αλλά και στα στοιχεία που αυτές θα θέλουμε να περιέχουν. Όλη η συλλογή των απόψεων που εκφράζονται για αυτό το θέμα, θα συμβάλει ενεργά στη δημιουργία της νέας τεχνολογίας, που έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Ειδικότερα, η γνωμη σας σχετικά με τη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιείται για το εξατομικευμένο περιεχόμενο, οι συνθήκες στις οποίες θέλετε να λαμβάνετε αυτή την ενημέρωση, η ποιότητα των άρθρων ή των βίντεο που προτιμάτε να λαμβάνεται, καθώς και η εκτίμηση σας γι’ αυτό το νέο περιβάλλον ενημέρωσης, αποτελούν τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτού του εγχειρήματος.

Ποιος όμως θα είναι ο ρόλος και η φύση ενός αναγνώστη μέσα σε αυτό το περιβάλλον, όταν αρχίσει να λειτουργεί;

Ο κάθε αναγνώστης θα μπορεί να διαμορφώνει το περιεχόμενο και την ποιότητα των ειδήσεων που θέλει να λαμβάνει, καθώς αυτές θα βασίζονται στις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες, που αυτός εκδηλώνει μέσω της συμπεριφοράς του στον ιστότοπο. Ουσιαστικά, θα έχει μία προσωπική μηχανή ενημέρωσης, η οποία θα επεξεργάζεται τα στοιχεία που αυτός θα της δίνει, έτσι ώστε να μπορεί να του μεταβιβάζει τις κατάλληλες πληροφορίες ενημέρωσης.

Η διαδικασία αυτή θα είναι εφικτή, καθώς το εξατομικευμένο περιεχόμενο θα βασίζεται σε μία νέα, συνδυαστική μορφή φίλτρων και αλγόριθμων, η οποία θα μπορεί να προσωποποιεί το περιεχόμενο και τη μορφή των ειδήσεων, μέσα από μία ανάλυση στατιστικών στοιχείων. Δηλαδή, η νέα αυτή τεχνολογία θα μπορεί να ανιχνεύει και να συνδυάζει ταυτόχρονα τη συμπεριφορά μας μέσα στον ιστότοπο, τις γενικότερες και ειδικότερες προτιμήσεις μας σε κατηγορίες ενημέρωσης, τα δημογραφικά μας στοιχεία, τη γεωγραφική μας τοποθεσία, αλλά και τη χρονική στιγμή που επιλέγουμε να ενημερωθούμε για τις νέες ειδήσεις.

Επίσης, θα μπορεί να φιλτράρει την κάθε είδηση ξεχωριστά, έτσι ώστε να παρουσιάζει στον αναγνώστη όχι μόνο κατηγορίες της αρεσκείας του, αλλά και άρθρα ή βίντεο που περιέχουν το συγκεκριμένο ύφος και μέγεθος που προτιμάει να παρακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα