ΦΑΕΘΩΝ: Τρίτη η επίσημη παράδοση λειψάνων του πληρώματος

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, για επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ».

Πραγματοποιείται την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, στις 8:30π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων των πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ», (το έκτο μέλος, Νιάφας Νικόλαος παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες), καθώς και άλλων δύο Ελλαδιτών πεσόντων: του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Βασίλειου Κουκουσούλη, που έπεσε μαχόμενος στον Παχύαμμο Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964 και του Συνταγματάρχη

Αθανάσιου Φωτόπουλου, που έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα εκφωνήσει ομιλία ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρης Βίτσας.

Το τρισάγιο θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ .

Στην τελετή έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν και συγγενείς των πεσόντων από την Ελλάδα.

Μετά από το πέρας της τελετής και με απόφαση των οικογενειών, θα ακολουθήσει στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η ταφή των λειψάνων του Συνταγματάρχη Αθανάσιου Φωτόπουλου, καθώς και η ταφή των ανευρεθέντων και ταυτοποιηθέντων οστών του Ανθυπασπιστή Βασίλειου Κουκουσούλη.

Τα λείψανα των πέντε πεσόντων του «ΦΑΕΘΩΝ», μετά από το πέρας της τελετής θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-27.

Σημειώνεται ότι στις 12 μ., στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές και θα ακολουθήσει η αναχώρηση της πτήσης για την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα