Ευχές ΟΕΛΜΕΚ στους εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά

Καλή σχολική χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν ευχήθηκε, σε χαιρετισμό της προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2015–2016, η ΟΕΛΜΕΚ.

«Ιδιαίτερες ευχές εκφράζουμε σε όλους τους νέους συναδέλφους, που μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά στο στίβο της εκπαίδευσης τους οποίους και καλωσορίζουμε στο νέο τους επαγγελματικό χώρο. Τους καλούμε να ενταχθούν στην ΟΕΛΜΕΚ, το θεσμικό όργανο των Εκπαιδευτικών

της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που, παρά τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες αγωνίζεται, παραμένει δυναμικά στο πλευρό των Εκπαιδευτικών, για την προστασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, για την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας αλλά και γενικότερα για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι το εκπαιδευτικό σύστημα χρειάζεται μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό και γι` αυτό η Οργάνωση παραμένει υπέρμαχη μιας σωστής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

«Ο εκσυγχρονισμός της Εκπαίδευσης, για να πετύχει θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συναίνεσης. Βασικός φορέας της υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης δεν μπορεί να είναι άλλος από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Τους τελευταίους μήνες η Οργάνωσής μας διαχειρίστηκε μια σειρά ζητημάτων με αρκετή επιτυχία», προσθέτει.

Η ΟΕΛΜΕΚ χαιρετίζει το γεγονός ότι από τη φετινή χρονιά αλλάζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα στο Γυμνάσιο και επισφραγίζεται η κατάργηση του Ενιαίου Λυκείου, «το οποίο κατά γενική ομολογία είχε ολοκληρώσει εδώ και χρόνια τον κύκλο του», όπως αναφέρει.

Παράλληλα, διατηρεί την έντονη διαφωνία της σε σχέση με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να ενοποιήσει τα μαθήματα του Ελεύθερου –Προοπτικού Σχεδίου με το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει, επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί μερικές δεκάδες περισσότεροι συμβασιούχου/έκτακτοι από το σύνολο της περσινής χρονιάς.

«Με ικανοποίηση διαπιστώνει η Οργάνωση ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περσινών συμβασιούχων/εκτάκτων έχει επαναδιοριστεί. Μερικές ειδικότητες που παρουσιάζουν ακόμη μικρό πρόβλημα αναμένεται τις επόμενες μέρες να διοριστούν και αυτοί. Στα πλαίσια της προσπάθειας του επαναδιορισμού των συμβασιούχων η Οργάνωση πέτυχε την εφαρμογή προγραμμάτων επιμόρφωσης στις ειδικότητες των Αγγλικών και των Οικονομικών», προσθέτει.

Αναφέρει ότι πρέπει όλοι, Κυβέρνηση και Βουλή να αντιληφθούν ότι στο χώρο της παιδείας δε χωρούν περικοπές.

«Η παιδεία είναι το μέλλον της κάθε χώρας και πρέπει μακριά από οποιεσδήποτε δικαιολογίες, κρίσεις και περικοπές να ενισχύεται. Η παιδεία αποτελεί ίσως την μόνη ελπίδα μας να εξέλθουμε από την οικονομική ύφεση και να περάσουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Δηλώνουμε όμως ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο συστηματικά, μεθοδικά και προγραμματισμένα έτσι ώστε πολλά αιτήματα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά που μας αφορούν να τα αναδείξουμε και να θέσουμε τις βάσεις για επίλυσή τους. Ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα», καταλήγει η ΟΕΛΜΕΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα