Ευχή Έλληνα Πρέσβη να εντοπιστούν τα λείψανα του Νοράτλας

Την ευχή του να εντοπιστούν τα λείψανα των παλικαριών που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προκειμένου να τους αποδοθούν όλες εκείνες οι τιμές που τούς αρμόζουν, εξέφρασε σήμερα ο Έλληνας Πρέσβης στη Λευκωσία Ηλίας Φωτόπουλος, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά, τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή συνδρομής που θα απαιτηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας, ο κ. Φωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, συνοδευόμενος από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα

Αποδήμων Φώτη Φωτίου από τον οποίο και έτυχε ενημέρωσης «για την πορεία της ανασκαφής και των ερευνών που εξελίσσονται, με στόχο την ανεύρεση των λειψάνων Ελλαδιτών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου `Νοράτλας`».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Φωτίου προσωπικά για την ενδελεχή ενημέρωση που μου παρείχε και για την άρτια οργάνωση του όλου εγχειρήματος, αλλά και συνολικά την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απόφαση και εκτέλεση αυτού του έργου, το οποίο θεωρώ πως αποτελεί χρέος έναντι της ιστορίας και ασφαλώς έναντι των ιδίων των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος σε δήλωσή του μετά την ενημέρωση.

Επίσης, πρόσθεσε, «να δηλώσω για μια ακόμη φορά, τηνβούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή συνδρομής που θα απαιτηθεί».

«Εύχομαι ολόψυχα να εντοπιστούν τα λείψανα των παλικαριών που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προκειμένου να τους αποδοθούν όλες εκείνες οι τιμές που τούς αρμόζουν», είπε.

Ο Πρέσβης τη Ελλάδας ανέφερε ακόμη ότι «αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα