Πρύτανης: Φοιτητές του Παν. Κύπρου οι μεταγραφέντες

Ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ξεκαθάρισε σήμερα ότι οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο με τη διαδικασία μετεγγραφής είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου όπως όλοι οι άλλοι.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση». Θεωρώ, πρόσθεσε, «ότι μοιραζόμαστε

τους ίδιους στόχους, δηλαδή την αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης».

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν λάβει μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο κ. Χριστοφίδης ξεκαθάρισε ότι «τα παιδιά που έχουν εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρο είναι φοιτητές μας, όπως είναι όλοι οι άλλοι φοιτητές του Πανεπιστημίου».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «είχαμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, η οποία ήταν πολύ εποικοδομητική». Συμφωνήσαμε κάποια πράγματα, πρόσθεσε και «θα προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για επεξεργασία και ελπίζουμε, όπως έχουμε βάλει και σαν προϋπόθεση, η σημερινή Βουλή να μπορέσει να το συζητήσει».

«Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τη μεγάλη έλλειψη πληρότητας και ικανοποίηση ενδεχομένως θέσεων οι οποίες διατίθενται προς τους υποψηφίους και δεν υπάρχει ανταπόκριση, φέρνει στο προσκήνιο και στην επιφάνεια τα μεγάλα και σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος.

Είναι γι αυτόν ακριβώς το λόγο, πρόσθεσε, «που αν θέλουμε όντως το εκπαιδευτικό μας σύστημα να αναβαθμιστεί, αν θέλουμε να ετοιμάσουμε επιστήμονες οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα, να είναι ανταγωνιστικοί και κυρίως να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανύψωση της κυπριακής κοινωνίας, αλλά κυρίως και στη δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης, θα πρέπει να υπάρξουν πια αναγκαίες ριζικές μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα».

«Η ΕΔΕΚ όπως γνωρίζετε εδώ και πάρα πολλά χρόνια απαιτεί και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση, ανέφερε εκφράζοντας την ελπίδα ότι «σήμερα με τη συνδρομή και των πρυτανικών αρχών αλλά και λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα ενδιαφερθούν να προχωρήσει άμεσα το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της αναβάθμισης του συνόλου του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Επανέλαβε ότι η ΕΔΕΚ η οποία έχει καταθέσει επανειλημμένα τις θέσεις της, «δεν θα κουραστεί να τις επαναφέρει κάθε φορά στο προσκήνιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα