Εμπλουτίζονται τα σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας

Εμπλουτίζονται συνεχώς τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, αναφέρεται ότι «Κάθε χρόνο διοργανώνεται εκπαιδευτική εκδρομή για το προσωπικό της τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να γνωρίσουν τα καινούρια αξιοθέατα που προστίθενται στην Περιφέρεια Λάρνακας. Το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας εμπλουτίζεται σε συνεχή βάση χάρη στις πρωτοβουλίες δραστήριων Τοπικών Αρχών και πολυμήχανων επιχειρηματιών που έχουν λάβει τον παλμό του τι αναζητά

ο σύγχρονος τουρίστας».

Οι σταθμοί της φετινής εκπαιδευτικής εκδρομής περιλαμβάνουν «Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Δήμου Λάρνακας, το οποίο στεγάζεται στο βρετανικό αποικιακό κτιριακό συγκρότημα του 1881 στην πλατεία Ευρώπης. Η πρώτη αίθουσα είναι αφιερωμένη στον Ζήνωνα τον Κιτιέα, ενώ σημαντικά εκθέματα υπάρχουν για την εξέλιξη της πανήγυρης του Κατακλυσμού, για τη θεατρική ιστορία της πόλης και για τη δημοτική φιλαρμονική».

Το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη «Στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, όπου και φυλάσσεται το υλικό της συλλογής που αριθμεί πέραν των 30 χιλιάδων τεκμηρίων. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διατήρηση και η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης στην πόλη της Λάρνακας».

Το Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής Πέτρου Νικολάου «Βρίσκεται σ’ ένα πετρόκτιστο σπίτι του 1903, στον παραδοσιακό πυρήνα της Χοιροκοιτίας. Στην εσωτερική αυλή οι επισκέπτες μπορούν να δουν αλλά και να συμμετάσχουν στην κατασκευή εύχρηστων αντικειμένων με βάση το καλάμι, το σκλινίτζι και την ποκαλάμη, ενώ παρουσιάζεται και ο τρόπος παρασκευής χαλουμιού στο ταλάρι».

Ο αρχαίος ελαιόμυλος της Χοιροκοιτίας «έχει πρόσφατα ανοίξει για το κοινό και εκτίθενται αυθεντικά αντικείμενα και εργαλεία παραγωγής ελαιόλαδου που χρησιμοποιούνταν κατά τα παλαιότερα χρόνια. Τα εργαστήρια της Ρήγαινας είναι ένας εντελώς καινούριος χώρος στη Χοιροκοιτία, που προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εμπλακεί στην παρασκευή διαφόρων παραδοσιακών προϊόντων, όπως χαλούμι, κυπριακό ψωμί σε ξυλόφουρνο, παστελάκι, σαπούνια με κατσικίσιο γάλα, κηραλοιφή και γλυκά του κουταλιού».

Ακόμα, στην εκπαιδευτική εκδρομή περιλαμβάνονται η βυζαντινή εκκλησία «Παναγίας του Κάμπου», «ένα μνημείο του 12ου αιώνα που βρίσκεται στον κάμπο της Χοιροκοιτίας. Η κύρια είσοδος φέρει γοτθικό τόξο, που κοσμείται στην κορυφή του με σκαλισμένο ανθρώπινο κεφάλι στολισμένο με αμπελόφυλλα. Μια δεύτερη είσοδος φέρει τρία μεσαιωνικά οικόσημα, που ίσως ανήκουν στο τάγμα των Ναϊτών ιπποτών, ενώ οι σημαντικότατες τοιχογραφίες που διασώζονται είναι του 16ου αιώνα».

Η Bio Olive Farm-Κτήμα Σοφοκλέους «Διαθέτει πέραν των 7000 ελαιόδεντρων και εκατοντάδες ελιές από 300 μέχρι και 1000 χρόνων. Εκεί παράγεται βιολογικό ελαιόλαδο, ενώ ο χώρος είναι επισκέψιμος και για το κοινό».

Η Φάρμα Golden Donkeys «λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και συνεχώς ανανεώνει τις εμπειρίες που προσφέρει, μέσω της διοργάνωσης ποικίλων εκδηλώσεων, με επιδείξεις παρασκευής τοπικών εδεσμάτων, καθώς και με την παραγωγή νέων ντόπιων προϊόντων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα