Αβέρωφ: Θέλουν να παρουσιάσουν ότι πάω επικεφαλής Ερντογάν

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», του ΣΙΓΜΑ, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο κ. Νεοφύτου, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη τοποθέτηση του στο ΣΙΓΜΑ για τις εκλογές στην Τουρκία, (είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, «να ευχόμαστε τα σημερινά υψηλά του ποσοστά (του κ. Ερντογάν) να διατηρηθούν μέχρι την ημέρα των εκλογών»),

απάντησε με σαρκασμό.

Συγκεκριμένα δήλωσε με χιουμοριστική διάθεση: «Κάποιοι συνάδελφοι πολιτικοί. Όχι πολιτικοί αρχηγοί, στελέχη. Ούτε λίγο ή πολύ θέλουν να παρουσιάσουν ότι θα πάω να αναλάβω και campaign manager (επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας) του Ερντογάν». Για να προσθέσει: «Αστεία πράγματα, αστεία πράγματα!».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εξήγησε ότι αυτό που είχε πει, είναι ότι ο Ερντογάν, δεν είναι απρόβλεπτος αλλά πολύ προβλέψιμος.

«Ξέρει τι θέλει και χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μέθοδο χρειαστεί για να φτάσει στο αποτέλεσμα. Και κατέληξα να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι αδίστακτος στο να πετύχει αυτό που θέλει», υπογράμμισε.

Προσθέτοντας, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε την πολιτική του ανάλυση για τον κ. Ερτογάν εξηγώντας ότι η εκλογική μάχη της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία δεν είναι απλά μια πολιτική αναμέτρηση αλλά μια μάχη φυσικής επιβίωσης για τον ίδιο.

«Είπα ότι εάν στην περίοδο της προεκλογικής, δει ότι παίζεται η εκλογή του αυτός ο αδίσταχτος που μετέρχεται οπουδήποτε μέσο για να πετύχει τον στόχο του, αν δει τα ποσοστά του να μειώνονται μπορεί να δημιουργήσει μικρής ή μεγάλης έντασης θερμά επεισόδια. Φτάνει να παίξει με τον εθνικισμό των πολιτών του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ο ΔΗΣΥ, είναι υπέρ ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας μετά τη λύση του Κυπριακού, ο κ. Νεοφύτου, δήλωσε ότι η πρώτη στρατηγική επιλογή είναι με την ανακάλυψη κι άλλων ποσοτήτων φυσικού αερίου να δημιουργηθεί τερματικό υγροποίησης.

Το δεύτερο όπως πρόσθεσε είναι ο αγωγός EastMed, για τον οποίο ωστόσο όπως σημείωσε πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι τεχνικά υλοποιήσιμος και οικονομικά βιώσιμος.

«Με λυμένο το Κυπριακό εμείς δεν θα είχαμε ένσταση, αν η Τουρκία θέλει να αγοράσει από την Κύπρο φυσικό αέριο σε τιμές αγοράς να πουλήσουμε στην Τουρκία» ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου, δεν απέκλεισε τον αγωγό μέσω Τουρκίας, τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι η λύση του Κυπριακού αλλά και η δημιουργία τερματικού υγροποίησης σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες ποσότητες αερίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ερωτηθείς για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αν αυτό είναι έτοιμο υπενθύμισε με νόημα ότι αυτές δεν είναι το Μάϊο του ‘18 και ΄19.

Keywords
Τυχαία Θέματα