ΔΗΚΟ: Θετική εξέλιξη η παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τριμερή

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗΚΟ αναφορικά με τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τριμερή Σύνοδο στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τον γραμματέα των Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Θεόδωρο Τσακίρη:

"Η παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χθεσινή σύνοδο Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και η διακηρυκτική υποστήριξη που προσέφερε στην προοπτική κατασκευής του αγωγού East Med,

αποτελεί μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, η οποία, αφενός πλαισιώνει και στηρίζει την τριμερή μας συνεργασία με τις άλλες δύο δημοκρατίες της Ανατολικής Μεσογείου και αφετέρου ενθαρρύνει την περαιτέρω εμβάθυνση των μεταξύ μας αναπτυσσόμενων σχέσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα ενέργειας και ασφάλειας.

Η παρουσία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ενισχύει την προοπτική υλοποίησης ενός αγωγού που θα συμβάλλει όσο κανένα άλλο έργο υποδομής στην περιφερειακή σταθερότητα αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας την Τουρκία, καθ’ όσον αυτή παραμένει στο περιθώριο της διεθνούς νομιμότητας.

Ας ελπίσουμε ότι η ανακάλυψη νέων εξαγώγιμων ποσοτήτων αερίου αλλά και η έμπρακτη μελλοντική στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. θα δημιουργήσουν στέρεες βάσεις για το δυνατόν αμεσότερη κατασκευή του αγωγού".

Keywords
Τυχαία Θέματα