Ναμί: Ακατανόητη η συμμετοχή των ΗΠΑ στην Τριμερή (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ενόχλησή του για την παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Τριμερή της Ιερουσαλήμ εξέφρασε ο λεγόμενος Υπουργός Ενέργειας και Οικονομικών του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί στο πλαίσιο συνέντευξής του στο τουρκικό TRT.

«Είμαστε αποφασισμένοι και εμείς να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, εντός και εκτός του νησιού. Πάντα προωθούσαμε μια ατζέντα συμπερίληψης (inclusiveness), και λυπούμαστε

που οι γειτονικές χώρες δεν ακολουθούν αυτό τον δρόμο και αντιθέτως προωθούν τη δική τους μονομερή ατζέντα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί η E.E. στηρίζει τον αγωγό East Med και αν αυτό συνδέεται με την προσπάθεια απεξάρτησης από το αέριο της Ρωσίας, απάντησε «Αυτός είναι ο ένας λόγος, αλλά υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να διασφαλιστούν εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας στην Ευρώπη, και αυτή η οδός πρέπει να περάσει από το ψευδοκράτος προς την Τουρκία με τρόπο που να συνδέονται όλες οι χώρες με ένα αλληλένδετο τρόπο».

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια ομάδα κρατών να κάνουν βήματα χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των γειτόνων τους», είπε.

ΟΙ ΗΠΑ, κατέληξε, σέβονται το γεγονός ότι το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους του Κύπριους, αλλά δεν κατανοούμε γιατί συμμετέχουν σε αυτή τη Σύνοδο που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη προκειμένου να αποκλείει την Τουρκία τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα