Χρήζει βελτιώσεων το Ολοήμερο, λένε κόμματα, ΠΟΕΔ, Ομοσπονδία Γονέων Λάρνακας

Χρειάζεται να γίνουν εμφανείς βελτιώσεις στον θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου, ανέφεραν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα με θέμα «Ολοήμερο Σχολείο προκλήσεις και προοπτικές» που διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στη Λάρνακα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας, υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «στην ημερίδα παρουσιάστηκε» έρευνα που

διενεργήθηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Λάρνακας καθώς και οι θέσεις της Ομοσπονδίας από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δρ. Κώστα Τζιούβα. Εγιναν τοποθετήσεις από όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, το οποίο κλήθηκε αλλά δεν παρέστη, τον Δήμαρχο Λάρνακας, την ΠΟΕΔ Λάρνακας καθώς και από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας».

Σε χαιρετισμό της η Υπουργός Παιδείας «εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης αλλά και της ιδίας, αρχής γενομένης από την ημερίδα για την έναρξη κοινωνικού διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς εταίρους στον τομέα της παιδείας για βελτίωση και εκσυγχρονισμό του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου». Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μπορούν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, έχοντας παράλληλα ένα πλάνο τριετίας όπου τα αποτελέσματα των αλλαγών και βελτιώσεων θα είναι ορατά στη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, είπε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετείχαν, δηλαδή ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ΔΗΠΑ, δια των εκπροσώπων τους διαπίστωσαν από κοινού τις αδυναμίες που εντοπίζονται στον θεσμό, κύρια του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, σε σχέση με τη σίτιση, την ποιότητα και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος». Ταυτόχρονα, προστίθεται, «εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών από τους εκπαιδευτικούς, αφού αποτελούσε μία από τις αδυναμίες του προγράμματος».

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «ενημέρωσε για τον ρόλο των Δήμων στα πλαίσια του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ένταξη των σχολικών εφορειών στους Δήμους. Στα πλαίσια των νέων του αρμοδιοτήτων θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για βελτίωση και επέκταση τόσο του θεσμού του Ολοήμερου όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων».

Στα ίδια πλαίσια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τοποθετήθηκε και η ΠΟΕΔ Λάρνακας τόσο για τα εργασιακά ζητήματα των δασκάλων αλλά και «τις ομολογουμένως εμφανής βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο θεσμό».

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας «θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το θεσμών του Ολοήμερου Σχολείου στη βάση των τοποθετήσεων όλων των εμπλεκόμενων στην παιδεία και δηλώνει την ετοιμότητα της για συνεργασία με όλους τους εταίρους», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα