«Τραβάνε το αυτί» στους χειριστές καμερών - Αλλού τους στέλνουν, αλλού πάνε

Την κατάσταση με τους χειριστές καμερών, οι οποίοι παίρνουν «πρωτοβουλίες» και τοποθετούν τα βαν σε άλλα σημεία από αυτά που τους υποδεικνύει η αστυνομία, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης, Χρίστος Ανδρέου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι «από εξετάσεις που έχουν γίνει και μετά από καταγγελίες διαπιστώθηκε και αυτό, δηλαδή μπορεί να πηγαίνουν στον ίδιο δρόμο αλλά να τοποθετούνται οι κάμερες σε διαφορετικά σημεία, τα οποία ενδεχομένως να μην είναι τόσο ορθά, δηλαδή να μην είναι σωστά τοποθετημένα, για

παράδειγμα ο χώρος στάθμευσης εκεί να είναι τέτοιος που να προκαλεί άλλα προβλήματα ή να βρίσκονται σε σημείο, όπου αλλάζει το όριο ταχύτητας».

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία για «παρανομίες» χειριστών καμερών: «Οι φωτογραφίες είναι μοντάζ»

Εξήγησε ότι «εμείς έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι οι κάμερες αυτές υπάρχουν πρώτα απ όλα για τα θέματα πρόληψης και όχι καθαυτό για καταγγελίες. Έχουμε λάβει επίσης παράπονα για τις προειδοποιητικές πινακίδες που θα πρέπει να τοποθετούνται. Στους αυτοκινητοδρόμους ήδη υπάρχουν αυτές οι πινακίδες, οπότε δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί νέα, ενώ σε άλλους δρόμους πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρα από τις κινητές κάμερες».

«Σε συνάντηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας μετά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου έδωσε σαφείς οδηγίες προς την ηγεσία της Τροχαίας του Αρχηγείου να γίνεται επαναξιολόγηση των σημείων των καμερών και η αποφυγή τοποθέτησης σε σημεία που δεν ενδείκνυται, για παράδειγμα όταν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης ή σε σημεία που αλλάζει το όριο ταχύτητας. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες οι αξιωματικοί της Τροχαίας μαζί με εκπρόσωπο της εταιρείας να επιθεωρήσουν επί τόπου τα σημεία τοποθέτησης καμερών, ώστε να επιβεβαιώνεται σύμφωνα με την υπόδειξη της αστυνομίας», ανέφερε καταληκτικά.   

Keywords
Τυχαία Θέματα